Σελίδες

About

17 Μαΐου 2012

Σα να πηραν ..τιτλο τα Γιαννιτσα ταδε εφη Σερετης

Κόντρα στα προγνωστικά του προηγούμενου καλοκαιριού, σε πείσμα των πολλών προβλημάτων, που τελικά δεν αποβλήθηκαν ανυπέρβλητα, η ομάδα της Πέλλας πέτυχε αυτό που για πολλούς έμοιαζε ακατόρθωτο. Να σταθεί με αξιώσεις στη Football League, να αφήσει το στίγμα της και να αποφύγει τον υποβιβασμό, με χαμηλό μπάτζετ και νεανικό ρόστερ.
Με «προίκα» τον ενθουσιασμό και το βαθμολογικό… ξεπέταγμα του πρώτου γύρου, όπως παραδέχεται ο 26χρονος αμυντικός χαφ  Γιάννης Σερέτης: «Πιστεύω ότι αυτό που έκανε φέτος η Αναγέννηση ισοδυναμεί με θαύμα. Πρόκειται για μεγάλο άθλο. Δεν απέχαμε πολύ μέσα στη χρονιά από το Διαγόρα και τον Εθνικό Αστέρα που διαλύθηκαν! Η σωτηρία όμως τα «σκέπασε» όλα. Ήταν μια σεζόν ψυχοφθόρα, με πολλά καθημερινά προβλήματα. Θα μπορούσαμε να γράψουμε… βιβλίο! Η ομάδα «στήθηκε» για να παίξει στη Γ΄ Εθνική. Είχαμε νεανικό ρόστερ, με ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις και ίσως το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία. Στηριχθήκαμε κυρίως σε 14-15 παίκτες. Υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές, ενώ πολλές φορές υπήρχε πρόβλημα και με τον ιματισμό! Έχουμε φτάσει να γυμναστούμε κάποιες φορές με… βρεγμένα ρούχα! Οικονομικά ήμασταν συνήθως στα όριά μας, υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες της διοίκησης και τολμώ να πω ότι η σωτηρία για τα Γιαννιτσά είναι σαν να πήραν… πρωτάθλημα!»
Ο εκ των αρχηγών της ομάδας, που παλιότερα αγωνίστηκε ακόμα σε Άρη, ΠΑΟΝΕ, Πυρσό Γρεβενών, Θερμαϊκό και Νίκη Πολυγύρου, πέτυχε δυο κρίσιμα γκολ, στις νίκες με Καλλονή (εντός στον πρώτο γύρο) και Επανομή (το γκολ της νίκης στο φινάλε, εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο): «Πραγματικά ήταν δύο κρίσιμα γκολ. Ειδικά το διπλό στην Επανομή μας έδωσε ώθηση, είχαμε πολλά παιχνίδια να κερδίσουμε και είχε δημιουργηθεί ψυχολογικό θέμα. Η χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά προσωπικά την θεωρώ ίσως την πιο επιτυχημένη και «γεμάτη» στην καριέρα μου».


«Φοβήθηκα στα δύσκολα»

Για να συνεχίσει ο Γιάννης Σερέτης: «Κλειδί για τη σωτηρία ήταν το πολύ καλό μας ξεκίνημα. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου πήραμε πολλούς βαθμούς και κυρίως εκτός έδρας νίκες. Έτσι, όταν συμπληρώσαμε 12 ματς χωρίς τρίποντο, δεν υπήρξε τεράστιο βαθμολογικό κόστος, είχαμε ήδη την «προίκα» των βαθμών. Επίσης, τώρα προς το τέλος, φανήκαμε ψύχραιμοι και πήραμε εφτά βαθμούς στα τέσσερα τελευταία ματς. Πάντως, δεν έπρεπε να χάσουμε σε αρκετά ματς, όπως εκείνο το 0-1 με τον Βύζαντα στην έδρα μας, μπορούσαμε να νικήσουμε και με άνεση. Δεν κρύβω ότι σε κάποιες δύσκολες στιγμές φοβήθηκα πως θα «λυγίσουμε», λόγω των προβλημάτων αλλά και της απειρίας αρκετών παικτών».

 
«Να γίνει μάθημα η χρονιά»

Ολοκληρώνοντας, ο έμπειρος μεσοαμυντικός των κυανόλευκων κατέληξε: «Στην αρχή υπήρχε ενθουσιασμός και ο κόσμος των Γιαννιτσών ήταν στο πλευρό μας. Ίσως βοήθησε και το καλό ξεκίνημα. Σταδιακά όμως αυτό αντιστράφηκε, όσο δεν έρχονταν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε κάποιο σημείο μάλιστα, εισπράξαμε και την… κατακραυγή και την αχαριστία κάποιας μερίδας των οπαδών, που αγνοούσαν τις συνθήκες που δουλεύαμε! Αυτή η χρονιά πρέπει να γίνει μάθημα για την Αναγέννηση, για να είναι πιο οργανωμένη τη νέα σεζόν και να μην ξαναπεράσει τα φετινά. Η Β΄ Εθνική είναι δύσκολη, έχει μεγάλο ανταγωνισμό και ο δρόμος της καταξίωσης είναι μακρύς. Για εμένα είναι νωρίς να πούμε αν θα μείνω, υπάρχουν άλλωστε αρκετές οικονομικές εκκρεμότητες. Στα δυο τελευταία ματς, με Πανθρακικό εκτός της Κυριακή και ακολούθως Καλλιθέα εντός θα αγωνιστούμε χωρίς τα… βαρίδια του άγχους και ίσως δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για την επιτυχία τον πρώην προπονητή μας, Σπύρο Μπαξεβάνο, το νυν προπονητή μας, Δημήτρη Τομπάζη, το γυμναστή, Μιχάλη Δαρδανελιώτη, τον προπονητή τερματοφυλάκων, Μάικ Τάκο, τον πρώην γενικό αρχηγό, Νίκο Φανάρα, αλλά και δυο παίκτες που βοήθησαν πολύ και αποχώρησαν πρόσφατα, τους Σάκη Τέλλο και Γρηγόρη Κυζιρίδη».