Σελίδες

About

09 Ιουνίου 2012

Χωρίς προβλήματα οι προετοιμασίες για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου


        Συνεχίζεται χωρίς  προβλήματα η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται σε εγρήγορση με τον κύριο όγκο των διαδικασιών να βρίσκονται στο τέλος, ώστε, η εκλογική διαδικασία να διεκπεραιωθεί χωρίς εμπόδια.


Εξάλλου, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν παραδοθεί όλοι εκλογικοί σάκοι στους Δήμους  που είναι υπεύθυνοι για την παράδοσή τους στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Επίσης την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει και η παραλαβή των ειδικών συσκευών κινητής τηλεφωνίας  από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και να παραδοθούν στους υπαλλήλους των Δήμων ώστε οι συσκευές να χρησιμοποιηθούν μέσω του συστήματος SRT για την ασφαλή και άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Εξάλλου, στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου έχει διαμορφωθεί αίθουσα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου μέσω του δικτύου Σύζευξις θα μεταφέρει τα εκλογικά αποτελέσματα κάθε εκλογικού τμήματος στην Κεντρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η συλλογή και ηλεκτρονική καταγραφή των αποτελεσμάτων θα διενεργηθεί από ειδική ομάδα που έχει συσταθεί από υπαλλήλους της Π.Ε. Πέλλας που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το έργο.

Επιπροσθέτως, η διαδικασία συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων των κατά τόπους εκλογικών κέντρων και η καταγραφή τους στους υπολογιστές συντονίζεται και επιβλέπεται από τη Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Πέλλας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες της Πέλλας, από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσω ιστοσελίδας να ενημερώνονται εύκολα και γρήγορα για την πορεία των εκλογών σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι έχουνε επέλθει σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα που δοκιμάστηκε στις εκλογές του Μαϊου και αναμένεται να είναι πιο φιλικό προς τους χρήστες. Η ιστοσελίδα όπου μπορεί να παρακολουθεί τα αποτελέσματα την ημέρα των εκλογών είναι http://ekloges.pkm.gov.gr