Σελίδες

About

28 Ιουνίου 2012

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην ΠΕ Πέλλας


Θ. Θεοδωρίδης: «Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την καλύτερη οργάνωση και τη βοήθεια των πολιτών της Πέλλας»
H Αναπτυξιακή Πέλλας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και του Δήμους συνεχίζει αδιάλειπτα την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση τα κουνούπια και γενικότερα σε σημεία όπου δημιουργούνται προβλήματα από κουνούπια στους κατοίκους της Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της ΑΝΠΕ κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έχει δώσει εντολή στα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας, τα κλιμάκια ελέγχου και την επιστημονική επιτροπή παρακολούθησης για εγρήγορση και διαρκή έλεγχο της πορείας υλοποίησης του προγράμματος. 
Για την περίοδο από 25-6 έως 01-7 τα συνεργεία ψεκασμών θα επισκεφτούν τους τέσσερις Δήμους της Π.Ε. Πέλλας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παρουσία των κουνουπιών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. 
Αναλυτικά τα συνεργεία σήμερα Πέμπτη 28/6 θα κάνουν παρεμβάσεις στις περιοχές Καρυδιά, Σωτήρα, Αριδαία, Σαρακηνούς, Λιποχώρι, Σεβαστιανά, Μεσιανό, Ν. Μυλότοπο, Εσώβαλτα, ενώ αύριο θα επισκεφτούν τις περιοχές Ξανθώγεια, Άγρα, Τσάκους, Πολυκάρπη, Σκύδρα, Μαυροβούνι, Ν. Πέλλα, Μελίσσι, Άγιο Λουκά. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης τόνισε τη σημασία της καθημερινής παρακολούθησης του προγράμματος ψεκασμών για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα «…η υλοποίηση της αντιμετώπισης των κουνουπιών φέτος στηρίζεται σε μια νέα οργάνωση η οποία περιλαμβάνει προσωπικό το οποίο έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση, επίσης γίνεται με χρησιμοποίηση αποκλειστικά εγκεκριμένων, βιολογικών σκευασμάτων διαφυλάσσοντας με τον τρόπο αυτό, πλήρως, το περιβάλλον και τα φυσικά οικοσυστήματα της περιοχής. Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος εξάλλου, καταγράφεται και παρακολουθείται καθημερινά μέσω ενός σύγχρονου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών γεγονός που δίνει τη δυνατότητα για καθημερινή αξιολόγηση των προσπαθειών που καταβάλλουνε τα στελέχη των συνεργείων. Στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών ζητούμε και την αρωγή των κατοίκων της Πέλλας που με τη λήψη μέτρων καθαριότητας και υγιεινής μπορούν να συνδράμουν σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των κουνουπιών. Με τον τρόπο αυτό λειτουργούμε όλοι μας υπεύθυνα και με γνώμονα τη διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας»