Σελίδες

About

31 Ιουλίου 2012

Αποδεκατίζονται οι αστυνομικές υπηρεσίες σε Πέλλα & Ημαθία


Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αρνητικές εξελίξεις στο αστυνομικό σώμα έπειτα από τη χθεσινή διαταγή μεταφοράς 1881 αστυνομικών στο νομό Έβρου για τη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων.
Μόνο για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ημαθίας & Πέλλας, η «Εκστρατεία του Έβρου» θα... κοστίσει 55 αστυνομικούς στην πρώτη και άλλους τόσους στη δεύτερη.

Αστυνομικοί  κύκλοι κάνουν λόγο για πλήρη αποδεκατισμό των επαρχιακών υπηρεσιών που αναμφισβήτητα θα θέσει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του σώματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του πολίτη.
Ήδη αστυνομικά τμήματα σε Πέλλα & Ημαθία δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν εποχούμενη περιπολία ενώ τίθεται άμεσο ζήτημα διάλυσης ειδικών ομάδων πρόληψης & καταστολής του εγκλήματος όπως η ΟΠΚΕ και η ΔΙΑΣ.
Εν τω μεταξύ, έντονη δυσφορία εκφράζεται ήδη από συνδικαλιστικά σωματεία ανά τη χώρα τα οποία εκδίδουν σκληρές ανακοινώσεις εναντίον της κυβερνητικής απόφασης, δηλώνοντας ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψουν την επιχειρούμενη απαξίωση στον κλάδο των σωμάτων ασφαλείας.