Σελίδες

About

29 Αυγούστου 2012

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για το θέμα της μεταφοράς μαθητών


Θ. Θεοδωρίδης: «Αποτελεί υποχρέωση όλων μας η απρόσκοπτη πρόσβαση στη μάθηση»


Με αφορμή το θέμα της μεταφοράς μαθητών για το νέο σχολικό έτος και εν αναμονή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών και του αρμοδίου Υπουργού κ. Στυλιανίδη ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:..


«Με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών και μετά από τη σύμφωνη γνώμη της ΕΝΠΕ προωθείται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε, αρχικά,  να παραταθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις με τους μεταφορείς έως τις 30/6/2013 και έπειτα να περιέλθει στις Περιφέρειες η αρμοδιότητα του σχεδιασμού της μεταφοράς των μαθητών και διεξαγωγής των απαραίτητων διαγωνισμών με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση της διαδικασίας.

Μετά από την εξέλιξη αυτή θα ήθελα να επισημάνω ότι έχω ζητήσει από  όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να είναι απόλυτα έτοιμες ώστε να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολικά τους ιδρύματα. Ωστόσο, επισημαίνω ότι το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι πολύ μικρό και ως εκ τούτου, ως Π.Ε. Πέλλας, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε με επιτυχία στη νέα παράταση των δρομολογίων.

Ακόμη, θα ήθελα στο σημείο αυτό να ζητήσω τη συνδρομή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχουμε, ώστε, να ενημερώσουν τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας έγκαιρα για τις καταστάσεις των δρομολογίων ώστε να μην παρουσιαστούν κωλυσιεργίες και χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια μέχρι το «πρώτο κουδούνι» της φετινής χρονιάς θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι γονείς και, ιδιαίτερα οι μαθητές να αποφύγουν οποιαδήποτε ταλαιπωρία. ‘Αλλωστε, είμαστε υποχρεωμένοι να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο την απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών μας στην εκπαιδευτική διαδικασία και να ενισχύσουμε με ποιοτικές παρεμβάσεις τη ζωή και την καθημερινότητα των μαθητών».