Σελίδες

About

03 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση Γ. Καρασμάνη στο Υπουργείο για τις ΔΟΥ Αριδαίας & Γιαννιτσών


Τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, επισκέφθηκε σήμερα 2/8/2012 ο Γιώργος Καρασμάνης, και του έθεσε το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. Αριδαίας και Γιαννιτσών, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδίου σχετικής υπουργικής απόφασης.
Στη συνάντηση η οποία έγινε μέσα σε πνεύμα κατανόησης, ο βουλευτής επισήμανε στον υφυπουργό, ότι το Κράτος πρέπει να γίνει πιο λειτουργικό. ευέλικτο και αποτελεσματικό προκειμένου, ως ¨ισοδύναμο μέτρο¨ για τις απαιτήσεις της τρόϊκας, να μη περικοπούν περαιτέρω μισθοί, συντάξεις και επιδόματα. Του υπογράμμισε όμως ότι, υπάρχουν Νομοί όπως ο Νομός Πέλλας, με σημαντικές ιδιαιτερότητες, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Ο κ. Μαυραγάνης, άκουσε με προσοχή και συμφώνησε με τις επισημάνσεις του Γιώργου Καρασμάνη, τονίζοντας ότι το πρόβλημα πράγματι εντοπίζεται σε δυο-τρεις Νομούς μεταξύ των οποίων και η Πέλλα. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο προβλέπει να μείνουν ογδόντα (80) συνολικά Δ.Ο.Υ. σε όλη την Ελλάδα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει για τους συναλλασσομένους, ούτε ταλαιπωρία αλλά ούτε η παραμικρή δαπάνη μετακίνησης. Κι΄ αυτό όπως είπε,  γιατί στα πλαίσια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι περισσότερες εργασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά, οι συναλλαγές μέσω τραπεζών και επιπλέον  ο σχεδιασμός του Υπουργείου, προβλέπει την τοποθέτηση 1-2 υπαλλήλων των εφοριών στα ΚΕΠ, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο Γιώργος Καρασμάνης πρότεινε, στα μεγάλα αστικά κέντρα να μειωθεί ο αριθμός λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. όπως προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου (δεδομένου ότι οι πολίτες των αστικών κέντρων κάνουν ευρύτερη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων), ώστε ο πλεονάζων αριθμός των εφοριών που θα προκύψει να δοθεί στους ελάχιστους Νομούς στους οποίους, όπως και ο Γιώργος Μαυραγάνης παραδέχτηκε, έχουν διαπιστωθεί ιδιαιτερότητες.
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι «το ζήτημα αυτό απασχολεί έντονα και τον ίδιο» και ότι «μέσα στο προσεχές διάστημα θα δοθεί λύση».