Σελίδες

About

14 Οκτωβρίου 2012

Επιστολη ενος φιλου για τα 100 χρονια απο την απελευθερωση της Μακεδονιας μας.

Στην εποχη της κρισης και της Παγκοσμιoποιησης , δεν περισευουν ονοματα οπως του Μητοπολιτου Καστοριας Γερμανου Καραβαγγελη η του Παυλου Μελα η του Καπεταν Νικηφορου( Ιωαννης Δεμεστιχας) . Σημερα η πλειοψηφια των Νεοελληνων γνωριζει τον ΕΖΕΛ και τις τουρκικες σειρες , οπως επισης θα ποδοπατηθει για να ακουσει τον Ρουβα. Γιατι η κριση πανω απ' ολα ειναι πνευματικη υστερα ηθικη , ερχεται η οικονομικη , και καταληγει στον πραγματικο πολεμο και σου λεει η νεα ταξη πραγματων την οποια απο μικρος εχεις μαθει να ακολουθεις παντα βεβαια με τις συμβουλες των μεγαλυτερων σου εγω για ποιον να πολεμησω ; για αυτους που με πινουν καθημερινα το αιμα ; >> Λαθος σκεψη ετσι ακριβως σε θελει να σκεφτεσαι η Νεα ταξη πραγματων. Θα πολεμησεις για τους προγονους σου οπως ειναι ο Παυλος Μελας , Ιωνας Δραγουμης ,ο Μητροπολιτης Σμυρνης Χρυσοστομος , ο Μητροπολιτης Καστοριας Γερμανος Καραβαγγελης ο Κολοκοτρωνης , ο Παπαφλεσσας , ο Καπεταν Αγρας , η Δεσποινα Αχλαδιωτου , ο Λεωνιδας .
Στις 12 Μαρτιου του 1907 ο Καπεταν Νικηφορος ( Ιωαννης Δεμεστιχας ) εισηλθε στη φωλια των Κομιτατζηδων στα Κουρφαλια οπως τα αναφερει στα Μυστικα του Βαλτου η Πηνελοπη Δελτα , που ειναι το εθνικο μας βιβλιο σχετικα με τον Μακεδονικο Αγωνα , δηλαδη οι πηγες που εχουμε για τον Μακεδονικο Αγωνα προερχονται απ΄το συγκεκριμενο κειμενο . Το στατοπεδο της Χαλκηδονας φερει το ονομα του Καπεταν Νικηφορος με 70 Ελληνες Μακεδονομαχους απ΄την Λιμνη των Γιαννιτσων . Στα Κουφαλια διεξηχθη η μεγαλυτερη μαχη στον καιρο του Μακεδονικου Αγωνα και προετοιμασε τον δρομο για την Απελευθερωση της Μακεδονιας απ΄τους Τουρκους Οθωμανους στις 26 Οκτωμβριου του 1912 στην Γεφυρα της Θεσ/νικης 1430-1912. Στα Κουφαλια λοιπον στην αλλοτε φωλια των Κομιτατζηδων σημερα υπαρχει μια επιβλιτικη , μεγαλοπρεπης Πλατεια Μακεδονιας και ο δρομος ο οποιος την διασχιζει φερει το ονομα του Μητροπολιτου Καστοριας Γερμανου Καραβαγγελη τον ανθρωπο ο οποιος ηταν η ψυχη , ο πρωτεργατης του Μακεδονικου Αγωνος , αυτος Καλωσορισε τα Ελληνικα Ανταρτικα σωματα στην σκλαβωμενη και αιματοβαμενη Μακεδονια μας απ΄τους Τουρκους και Βουλγαρους
Kομιτατζηδες .Οταν ο πρωτος Ελληνας αξιωματικος ο Παυλος Μελας τον πτωτοαντικρισε εγραψε στην γυναικα του Ναταλια Δραγουμη πως εμοιαζε τον Αγιο Γεωργιο καβαλα πανω στο αλογο του , ετσι αρματωμενος που ηταν . Σ’ αυτην την επιβλιτικη πλατεια Μακεδονιας απουσιαζει ενας ανδριαντας ενός Μακεδονομαχου και αφου ο δρομος ο οποιος διασχιζει την Πλατεια φερει το ονομα του , αρα το δικαιουται . Η Πελλα συμβολιζει την αρχαια Μακεδονια την εποχη του Μεγαλου Αλεξανδρου τα Κουφαλια την συχρονη Μακεδονια την εποχη του Μακεδονικου Αγωνος και η Γεφυρα την επιβραβευση της απελευθερωσης της Μακεδονιας το 1912 .Η Ιστορια μας παρακαλει όπως επισης θα μας κρινει κι’ ολας , γιατι την αποκριπτουμε και ασχολουμαστε με Καρναβαλια , γιαουρτομαχιες , γιορτες κρασιου και καρπουζιου . Για να ευχαριστησουμε τους προγονους ,μας προτεινουμε στα 100 χρονια απο την απελευθερωση της Μακεδονιας μας στην πλατεια Μακεδονιας στα ομορφα και αξιαγαπητα Κουφαλια να ανεγερθει ο Ανδριαντας του Μητροπολιτου Καστοριας Γερμανου Καραβαγγελη και να αρχισουμε να εμφυτευουμε στα νεα Ελληνοπουλα Προτυπα ζωης , φιλοπατριας , εθνικης και θρησκευτικης συνειδησης . ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ. ΔΕΝ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ . ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ .