Σελίδες

About

07 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Εδώ και δυόμιση χρόνια περικόπτονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει «ανίκητο» να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές. Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ότι η συνταγή των μνημονίων είναι ΛΑΘΟΣ και ότι έχει αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική. Σε κάθε νέο έλεγχο προσθέτουν κι ένα νέο κατάλογο περικοπών των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, προωθούν απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, μεταφέροντας στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους την ευθύνη και τις επιπτώσεις της κρίσης.

Έχει μειωθεί κατά 50% το μέσο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών, δηλαδή αυτό που απομένει μετά τους φόρους και τις μειώσεις των μισθών, σε σχέση με το 2009.
Η ανεργία, η εξαθλίωση, η ανέχεια, οδηγεί όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία.
Η πολιτική που πιστά και εσύ εφαρμόζεις και υπηρετείς είναι ο ηθικός αυτουργός της ταπείνωσης και της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.
Ο λαός δεν ακούει τα επικοινωνιακά σου τρικ για δήθεν μεταρρυθμίσεις, πάταξη της φοροδιαφυγής και άλλα κενά περιεχομένου λόγια σου.
Ο εκφοβισμός, ο εκβιασμός, ο αυταρχισμός, ο κοινωνικός αυτοματισμός που χρησιμοποιείς για να «κάνεις τη δουλειά σου», πληγώνει ανεπανόρθωτα τη δημοκρατία στην οποία πιστεύουμε βαθειά.
Ο πρωτεργάτης του διαρκούς εγκλήματος κατά του Ελληνικού λαού Γιώργος Παπανδρέου διδάσκει «Διαχείριση κρίσεων» στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ !!! Οι «κηπουροί» του βολεύτηκαν επίσης στο εξωτερικό… με παχυλές αμοιβές.


Απαιτούν να αυξηθούν εξοντωτικά τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια και τα ελάχιστα χρόνια εργασίας από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα, γιατί αδυνατούν ή δεν θέλουν να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν.

Παρότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καυτηρίαζε και κατήγγειλε στο παρελθόν τη συνταγή και το φάρμακο των δανειστών και τόνιζε την ανάγκη επενδύσεων και ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων με ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής (Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης)σήμερα συζητάει και πράττει εντελώς διαφορετικά.

Η Τρόικα είτε δεν αντιλαμβάνεται που οδηγεί το λαό και τη χώρα ή υπηρετεί ύποπτα και ακραίαμεγαλοεργοδοτικά συμφέροντα. Οι νέες απαιτήσεις τους, σε συνέχεια των προηγούμενων αποτυχημένων, θα ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ΕΛΠΙΔΑ.

Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται θεαματικά, οι μισθοί, τα ημερομίσθια, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μειώνονται δραματικά, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η αγορά έχει οδηγηθεί σχεδόν σε στάση πληρωμών, οι εισπράξεις και τα δημόσια έσοδα παραμένουν πενιχρά, ενώ η ανάπτυξη και η απασχόληση έχουν καταβαραθρωθεί και αυτοί συνεχίζουν την ίδια πολιτική. Επιμένουν, ενώ το επίπεδο των μισθών και των συντάξεων έχει υποχωρήσει κατά μια δεκαετία, η κερδοφορία (με τις θυσίες των εργαζόμενων) παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 2009 και η ανεργία σε αυτά του 1960.

Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρώπης, την πιοβάρβαρη, αντεργατική και βίαια ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Η ελληνική κοινωνία στενάζει από τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές και την ακρίβεια και αυτοί ζητούν και απαιτούν νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα και περικοπές που το κύριο βάρος τους το επωμίζονται ξανά οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι εισφοροφυγάδες, ως καλλιτέχνες της φοροαποφυγής συνεχίζουν ανενόχλητοι να προκαλούν την κοινωνία.

Τα προνόμια των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των εφοπλιστών παραμένουν ισχυρά, ενώ τα κυκλώματα και τα καρτέλ στα καύσιμα, στα βασικά προϊόντα, στα φάρμακα και στα ιατρικά υλικά κ.λ.π. συνεχίζουν το πάρτι της κερδοσκοπίας, ξεζουμίζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Με αυτές τις άδικες και προκλητικές πολιτικές οδηγούν τους πολίτες στην χρεοκοπία και την Ευρώπη στη διάλυση. Αυτά που μας «προσφέρουν» δεν είναι βοήθεια, αλλά δρόμος καταστροφικός, χωρίς προοπτική και μέλλον.

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως αυτές οι ΑΚΡΑΙΕΣ και ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις τροφοδοτούν και ενισχύουν ΑΚΡΑΙΕΣ κοινωνικές και πολιτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Μονοπωλιακά κοινωνικά αγαθά ξεπουλιούνται. Οι ΔΕΥΑ και ο τομέας της καθαριότητας απειλούνται με εκποίηση και οι προνοιακές δομές διαλύονται.

Η Κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τους αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΨΥΧΕΣ με δικαιώματα και απαιτήσεις. Και εφόσον αυτοί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το αντιληφθούν οφείλει η Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να το αντιληφθούν και να το ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν και απαντούν:

ΩΣ εδώ, δεν πάει άλλο!
Όλοι μαζί να προστατεύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα,
τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς.
Να μην περάσουν τα νέα μέτρα
Όλοι μαζί μπορούμε
να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και τροϊκανών
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε