Σελίδες

About

12 Νοεμβρίου 2012

επιστολή προς τον Δήμαρχο Πέλλας από τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Επαρχίας Γιαννιτσών

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πέλλας έστειλε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Επαρχίας Γιαννιτσών για τα υδραυλικά έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Προς Δήμαρχο Πέλλας
Κοιν Προεδρο ΔΕΥΑΠ
Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ
Δημότες δήμου Πέλλας
Κύριε Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι εντάχθηκαν υδραυλικά έργα του Δήμου Πέλλας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Θεωρήσαμε ότι είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η κατασκευή τους με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια αφού είναι γνωστό ότι ο Δήμος ούτε στο παρελθόν αλλά πολύ περισσότερο σήμερα δεν δύναται να χρηματοδοτήσει έργα υποδομής τέτοιου μεγέθους.
Ο Σύλλογος μας πληροφορήθηκε πρόσφατα ότι στα υπό δημοπράτηση έργα όπου κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Πέλλας και φορέας κατασκευής ο δήμος Πέλλας κρίθηκε ως μη επιλέξιμη δαπάνη τμήμα του έργου καθώς και το σύνολο του ΦΠΑ λόγω του ότι ο κύριος του έργου είναι ΝΠΙΔ. Αποτέλεσμα αυτών είναι το 30% των έργων αυτών να επιβαρύνει τους ίδιους πόρους που προέρχονται από τους δημότες. Αν τα έργα αυτά δηλαδή είναι περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ η χρηματοδότηση από το Δήμο ή την ΔΕΥΑΠ θα φτάσει τα 6.000.000 ευρώ. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Δήμοι πλέον υποχρηματοδοτούνται από το κράτος σε βαθμό που να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους δαπάνες και σύμφωνα με δικές σας δηλώσεις ο Δήμος κινείται οριακά στα οικονομικά του. Θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε από ποιους πόρους θα προέλθουν τα χρήματα που απαιτούνται όταν τα έσοδα του δήμου δεν επαρκούν καν για την μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Κύριε Δήμαρχε οφείλετε αυτήν την στιγμή να μας απαντήσετε όχι μόνον εμάς αλλά και όλους τους δημότες την πηγή χρηματοδότησης της ίδιας συμμετοχής και ελπίζουμε η απάντηση σας να μην είναι γενικώς η δανειοδότηση.
Καταλαβαίνεται ότι η ανησυχία είναι πρόδηλη και αν απαιτηθεί να χρηματοδοτήσει ο Δήμος θα είναι, κατά την άποψη μας, ένα ισχυρότατο οικονομικό πλήγμα που θα οδηγήσει στην χρεωκοπία.

Πρόεδρος ΔΣ
Ελευθέριος Χρ. Αβραμίδης