Σελίδες

About

13 Νοεμβρίου 2012

Σε στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζομένοι του Δήμου Πέλλας


Σήμερα Τρίτη 13/11/2012 υλοποιώντας στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας συγκεντρωθήκαμε στο κεντρικό Δημαρχείο του δήμου μας.
Διαμαρτυρόμαστε και αντιδρούμε στην πολιτική που μας εξαθλιώνει οικονομικά και μας εισάγει εργασιακά στην βαρβαρότητα. Καταργείτε η μόνιμη και σταθερή εργασία με προώθηση του μέτρου της «διαθεσιμότητας» καταργείτε το τεκμήριο της αθωότητας για τον υπάλληλο. Ρίχνονται στην μνημονιακή πυρά όχι πια μόνον εργασιακά αλλά και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Χρησιμοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό μας καταστούν διασπασμένους και εύκολα θύματα της πολιτικής τους αυτοί που ξεχνάνε στα συρτάρια τους τις λίστες λαγκάρντ. Καθημερινά γίνεται συνείδηση ότι απαιτείται αντίσταση στην συνέχιση της οικονομικής κατοχής της πατρίδας. Η επιτυχία της κινητοποίησης σε όλες τις δημοτικές ενότητες ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και αποδεικνύει τον ανερχόμενο δυναμισμό του κλάδου.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης εργαζόμενοι  ΙΔΑΧ και εκπρόσωποι του συλλόγου συναντήθηκαν με το γενικό Διευθυντή του δήμου. Ο κύριος Καστερίδης αφού μελέτησε το περιεχόμενο του νόμου, της ανάλογης εγκυκλίου με τον νομικό σύμβουλο του δήμου μας ενημέρωσε ότι η Ζ4 παράγραφος δεν τυγχάνει εφαρμογής στο δήμο Πέλλας. Ο Γενικός μας διαβεβαίωσε ότι δεν εμπίπτουν στην εφαρμογή άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες, όσοι μονιμοποιήθηκαν με τον Νόμο Παυλόπουλου και με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έτσι ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται σε 2 (πολύ κάτω του ορίου των 10). Η υπεύθυνη αυτή ενημέρωση από τον άνθρωπο που γνωρίζει κατά τεκμήριο τα διοικητικά θέματα και την δομή του δήμου άριστα ανακουφίζει την αγωνία των συναδέλφων. Η μη εφαρμογή του μέτρου στο δήμο μας είναι μόνον προσωρινή και η αναστολή του θα επιτευχθεί μόνον με δυναμικούς αγώνες.
Εχθρός μας δεν είναι μια παράγραφος μόνον του Νόμου αλλά η πολιτική που τον επιβάλλει.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
Το ΔΣ του συλλόγου