Σελίδες

About

30 Ιανουαρίου 2013

Τελείωσε από Γιαννιτσά ο Γιώργος Φοιρός

Μετά τον προπονητή Νίκο Παναγιωτίδη, παρελθόν από την ομάδα της Πέλλας αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες ο «αρχιτέκτονας» του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο τεχνικός σύμβουλος, Γιώργος Φοιρός. Ο έμπειρος τεχνικός, που έχει μεγάλο μερίδιο στην φετινή καλή πορεία του πρώτου γύρου και την ανάδειξη παικτών, παραιτήθηκε το βράδυ της Τρίτης, επικαλούμενος διαφωνία με τη διοίκηση. «Είχαμε… χοντρή διαφωνία με τη διοίκηση. Διαφορά φιλοσοφίας σε βασικά λειτουργικά θέματα. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι και έκρινα πως έπρεπε να φύγω. Καλή επιτυχία στην ομάδα» ανέφερε λακωνικά ο Γιώργος Φοιρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πια τεχνικός διευθυντής των κυανόλευκων φέρεται να ενοχλήθηκε για την μη υλοποίηση κάποιων εισηγήσεών του στα μεταγραφικά από την πλευρά της διοίκησης (πιθανότατα καταρτίστηκαν δυο διαφορετικές λίστες ενίσχυσης, που τελικά δεν… συνέπεσαν!). Όλα δείχνουν ότι τον Φοιρό στην έξοδο θα ακολουθήσει και ο προπονητής, Γιάννης Τζιφόπουλος, αφού αποτέλεσε προσωπική επιλογή του απερχόμενου τεχνικού συμβούλου.

Για την άκρη του πάγκου εξετάζεται ένα όνομα έκπληξη, ενώ έντονη φημολογία αναπτύχθηκε και για πρόσληψη του Βασίλη Ασλανίδη, που παλιότερα δούλεψε στην Αναγέννηση, τον Εδεσσαϊκό, τον Αετό Σκύδρας και τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και σε τέτοιες περιπτώσεις «παίζει» για τον πάγκο των Γιαννιτσών. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει άμεσα και σε περίπτωση που προκριθεί η λύση Ασλανίδη, στο τεχνικό τιμ ενδέχεται να τον πλαισιώσουν δυο άλλοι παλιοί γνώριμοι, οι Στέργιος Κιούρκας (βοηθός) και Νίκος Μαβίδης (γυμναστής), που αμφότεροι έχουν κοουτσάρει παλιότερα τους κυανόλευκους.

Σενάρια για Σάββα Κωφίδη!

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και έντονη φημολογία που κυκλοφόρησε στα Γιαννιτσά τις τελευταίες ώρες, διακαής πόθος για την τεχνική ηγεσία φέρεται να είναι ο Σάββας Κωφίδης (αυτός είναι πιθανότατα το όνομα-έκπληξη που διέρρεε)! Ο έμπειρος τεχνικός έχει καιρό να εργαστεί σε ομάδα και δείχνει «διψασμένος», ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλά μέλη της διοίκησης των κυανόλευκων, κάτι που ίσως αποδειχθεί καταλυτικό για το ενδεχόμενο «ναι». Ο Κωφίδης στο παρελθόν δούλεψε σε Ηρακλή, Σκόντα Ξάνθη, ΑΕ Πάφου, ενώ ως παίκτης δοξάστηκε εκτός από τον «Γηραιό» σε Άρη και Ολυμπιακό. Ο 51χρονος τεχνικός πάντως αν δεχθεί να αναλάβει, είναι πιθανό να το κάνει μετά το παιχνίδι της Παρασκευής με τον Ηρακλή, ειδικά από τη στιγμή που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον επόμενο αντίπαλο της Αναγέννησης.

Έρχονται οι Άλαν Ζούζι, Άρτσε, Γκαρακλίδης και Κέρι

Στα μεταγραφικά, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε εκπνέει η χειμερινή περίοδος ενίσχυσης, αναμένεται να υπογράψουν στους Μακεδόνες τουλάχιστον τέσσερις παίκτες ακόμα. Οι τρεις είναι γνωστοί και πρόκειται για τον γηγενή στόπερ, Θωμά Γκαρακλίδη (έπαιζε φέτος στη Δόξα Δράμας), τον Μεξικανό μέσο, Πέδρο Άρτσε, που θα έρθει δανεικός από τη Βέροια, αλλά και τον Αλβανό πρώην μέσο των Χανίων, Λόρενς Κέρι. Το νέο όνομα που περιμένουν στην Αναγέννηση είναι ο Άλαν Ζούζι. Πρόκειται για 21χρονο Βραζιλιάνο επιτελικό μέσο, που είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και μέχρι πρότινος έπαιζε στη Μολδαβία με την Ντινάμο Μπέντερς. Ο Άλαν Ζούζι αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα για να υπογράψει.

Μένει δανεικός ο Σκέμπης!

Εξάλλου, το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η μετακίνηση τουΝίκου Σκέμπη στον Λεβαδειακό. Ωστόσο, αποφασίστηκε από κοινού, ανάμεσα στα Γιαννιτσά, την ομάδα της Βοιωτίας και τον νεαρό, ότι προτιμότερο για όλους θα ήταν να παραμείνει ως το καλοκαίρι στην ομάδα της Πέλλας με υποσχετική, ώστε ο 20χρονος δεξιός μπακ να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αυτή τη φάση (και να γίνει το καλοκαίρι κάτοικος Λιβαδειάς, ακόμα πιο… ώριμος αγωνιστικά).