Σελίδες

About

22 Φεβρουαρίου 2013

Εγκατάσταση νέου Υπερηχοτομογράφου στη Χειρουργική Κλινική/Χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών – Νέες τεχνολογικές εξελίξεις στις ανοικτές/λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.


Στο ΓΝ Γιαννιτσών εγκαταστάθηκε στα Χειρουργεία και τέθηκε σε λειτουργία νέος σύγχρονος και εξειδικευμένος υπερηχοτομογράφος τύπου ΒΚ medical με προϋπολογισθείσα δαπάνη 50.000 Ευρώ, μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας από το Πρόγραμμα Προμηθειών του Νοσοκομείου. Ο υπερηχοτομογράφος συνοδεύεται από πλήρη σειρά κεφαλών, ώστε να είναι δυνατή η απεικόνιση οργάνων και δομών επιδερμικά και διαδερμικά κατά τη διάρκεια ανοικτών χειρουργικών και λαπαροσκοπικών επεμβάσεων. Ο νέος υπέρηχος έχει δυνατότητα υψηλής διακριτικής ικανότητας και ευαισθησίας απεικόνισης κατά Β, Μ, Color Doppler, Power Doppler, Pulsed Wave Doppler, Tissue Harmonic, Contrast Imaging ενώ έχει τεχνολογίες για άμεση βελτιστοποίηση της εικόνας, ανεξάρτητα γωνίας, κίνησης και βάθους απεικόνισης. 

Με το νέο υπερηχοτομογράφο εισάγονται για πρώτη φορά νέες τεχνολογικά εξελιγμένες μέθοδοι και υπηρεσίες υγείας στην εφαρμογή της Χειρουργικής και της Αναισθησιολογίας στο Γενικό Nοσοκομείο Γιαννιτσών. Για τους Αναισθησιολόγους δίνεται πλέον η δυνατότητα να πραγματοποιούν κατευθυνόμενη με υπερήχους περιοχική/τοπική αναισθησία (US guided regional anaesthiology) αυξάνοντας την ασφάλεια και το χρόνο χορήγησης της.  Ενώ στους Χειρουργούς (Γενικής Χειρουργικής, Ουρολόγους, Μαιευτήρες/Γυναικολόγους) δίνεται η δυνατότητα κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων να έχουν πλήρη ενδοσκοπική απεικονιστική πρόσβαση και μετρήσεις οργάνων και όγκων, όπως του ήπατος, των χοληφόρων, του παγκρέατος, του προστάτη, της μήτρας, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, των νεφρών αλλά και αγγείων κ.α. βελτιώνοντας την ασφάλεια, τη διεκπεραίωση και το θεραπευτικό αποτέλεσμα ανοικτών και λαπαροσκοπικών επεμβάσεων, αλλά και να ενισχύσει σημαντικά και την εφαρμογή της Χειρουργικής Ογκολογίας στο Νοσοκομείο. Ακόμη δίνεται η δυνατότητα στο Νοσοκομείο να πραγματοποιούνται κατευθυνόμενες με υπέρηχο βιοψίες οργάνων όπως του προστάτη, του ύπατος, του παγκρέατος, της μήτρας κ.α. Ο νέος υπέρηχος καθώς έχει δυνατότητα πλήρους αποστείρωσης θα χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ενώ διαθέτει και διοισοφάγειο κεφαλή απεικόνισης κατάλληλο για διαθωρακικό υπέρηχο. Θα ακολουθήσει η εκπαίδευση όλων των ιατρών αναισθησιολογικού και χειρουργικού τομέα, για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός μηνός.