Σελίδες

About

23 Απριλίου 2013

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Μεγάλη Μαθητική Συναυλία από σπουδαστές του Ωδείου


-Συνεχίζονται οι 6ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών
Οι 6ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας,  συνεχίζονται με τη Μεγάλη Μαθητική Συναυλία.

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του ωδείου, ως σολίστες ή ενταγμένοι σε φωνητικά και οργανικά σύνολα, θα παρουσιάσουν έργα από την παγκόσμια έντεχνη μουσική φιλολογία. Έτσι το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τη μουσικότητα και δεξιοτεχνία σπουδαστών του ωδείου σε έργα των J.S.Bach, F. Chopin, W.A. Mozart, L.V. Beethoven, G. Tartini από την κλασσική μουσική φιλολογία. Επίσης, θα ερμηνευτούν έργα των Χατζηδάκι, Piazzolla, Yradier,  από την έντεχνη δυτική μουσική φιλολογία καθώς και βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδος.
Στην συγκεκριμένη συναυλία, συμμετέχουν ενεργά και οι σπουδαστές Ιστορίας της Μουσικής, οι οποίοι, υπό μορφή εργασίας στα πλαίσια του μαθήματος και εισαγόμενοι με αυτό τον τρόπο στο πνεύμα της μουσικολογικής επιστήμης, προλογίζοντας τους συμμετέχοντες, θα πραγματοποιήσουν σύντομες αλλά περιεκτικές αναφορές για τους συνθέτες και τα έργα.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/4/13 και ώρα 20.30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.