Σελίδες

About

05 Ιουνίου 2013

«3Ο GREENPARTY- Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί για 3η συνεχή χρονιά τους πολίτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν στο Greenparty, τη μεγάλη οικολογική γιορτή της πόλης. Από τις 5-9 Ιουνίου 2013, στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως θα πραγματοποιηθεί ένα πενθήμερο δράσεων αφιερωμένων στην προστασία του περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.
Στο Greenparty συμμετέχουν πολλοί και σημαντικοί περιβαλλοντικοί φορείς, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε οικολογικά εργαστήρια από τη γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης, ομιλίες, κατασκευές Trash Art, origami, εικαστική θαλασσινή έκθεση μαθητών,  παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, πικ- νικ για μικρούς και μεγάλους, υπαίθριο σινεμά στο πάρκο,  βραβεύσεις, κληρώσεις δώρων και πολλές συναυλίες.

Η διοργάνωση φιλοξενεί για πρώτη φορά το Plastic Ocean, μια καλλιτεχνική διαδραστική κατασκευή με θέμα τη ρύπανση των ωκεανών από το πλαστικό που έχει σαν στόχο τη σχετική αφύπνιση των πολιτών ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου. Το Plastic Ocean, μια πρωτοβουλία της οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή», παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ μέσα στο 2013 που είναι το Παγκόσμιο Έτος Συνεργασίας για το Νερό, θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη ρύπανση της θάλασσας.
Το Greenparty είναι ένας οικολογικός θεσμός που γεννήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και που φέτος για πρώτη φορά βρίσκει συμμάχους δύο ακόμα πόλεις, την Κοζάνη και την Κέρκυρα, επίσης μέλη του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ),. Στόχος του Greenparty είναι να υιοθετήσει κάθε πολίτης μια πιο οικολογική καθημερινότητα και βελτιώνοντας τον μικρόκοσμο του να συμβάλει στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.  
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως (Πάρκο της Ανθοκομικής, απέναντι από την ΕΤ3), με ελεύθερη είσοδο, ενώ με προεγγραφή στο 2310530585 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή για τη δράση «Φροντίζω ένα άγριο ζώο» που θα γίνει σε ειδικό χώρο στο Μικρόπολις (Βενιζέλου- Βασ. Ηρακλείου 18).
Σχετικά με το Greenparty ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε τα εξής: «Το Greenparty είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την πόλη. Κάθε χρόνο στέλνουμε όλο και πιο δυναμικά το μήνυμα ότι η φροντίδα του περιβάλλοντος δεν είναι υπόθεση μόνο της διοίκησης αλλά και των πολιτών. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη οικολογική γιορτή.». 
Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε σχετικά: «Το Greenparty είναι η μεγαλύτερη γιορτή του περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της. Με μικρές αλλά σημαντικές συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του Greenparty καταφέρνουμε να κάνουμε πράξη μια μεγάλη διοργάνωση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας η φροντίδα για το περιβάλλον να γίνει συνείδηση και τρόπος ζωής για όλους μας».
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Greenparty θα παρουσιαστεί επίσημα σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στις 11:00 στην αίθουσα συσκέψεων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης Βασ. Γεωργίου 1.


Το πρόγραμμα του Greenparty 2013 στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:



Η αφίσα του Greenparty 2013 στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:



Περισσότερες πληροφορίες στο www.greenparty.gr