Σελίδες

About

13 Ιουλίου 2013

Νομπρέγκα και... ακυρώσεις! Για την Αναγεννηση.

Αλλαγές στα πλάνα ενίσχυσης από το εξωτερικό προέκυψαν για την ομάδα της Πέλλας, αφού ματαιώθηκαν οι αφίξεις των Ντράγκαν Νίκσιτς (ακύρωση για επαγγελματικούς λόγους από τον Σερβοκροάτη στόπερ), Αντρέ Βιερά και Ροντρίγκες Μεζένγκα.
Για τους δυο τελευταίους ενώ αρχικά υπήρχε διαβεβαίωση ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την ελευθέρας τους, στην πορεία προέκυψε κώλυμα, αφού οι ομάδες τους αξίωναν αντίτιμο για να τους αποδεσμεύσουν. Στον… αέρα είναι και ο Πορτογάλος εξτρέμ, Ντάριο Μαρκές, που επίσης ίσως «ναυαγήσει» η έλευσή του, αν και το θέμα είναι ανοιχτό.

Έτσι, στα Γιαννιτσά αναμένουν τις επόμενες μέρες να έρθουν ο 18χρονος Νιγηριανός επιθετικός, Σάμουελ Ουμόρου, αφού διευθετήσει το θέμα με τη βίζα, αλλά και ένας παλιός γνώριμος στο ελληνικό κοινό, ο Ιβάν Εντουάρντο Νομπρέγκα Ντα Σίλβα. Πρόκειται για 23χρονο Πορτογάλο εξτρέμ (και από τις δυο πτέρυγες, που πέρυσι είχε συμμετοχές στο δεύτερο γύρο με την Αναγέννηση Επανομής στη Football League, αλλά λόγω ιδιαιτεροτήτων και συνθηκών δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του. Ο Νομπρέγκα θα έχει όπως φαίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα με την ομάδα του Αλέξη Αλεξίου, ενώ πριν καταλήξει στην Επανομή το όνομά του είχε «παίξει» ξανά για τα Γιαννιτσά.


Παράλληλα, εξετάζονται ένας Βραζιλιάνος μέσος, τρεις Γάλλοι που θα αφιχθούν την Τετάρτη, αλλά και ένας Σενεγαλέζος που έπαιζε στη Γ΄ Εθνική της Ιταλίας (ίσως έρθει και δεύτερος παίκτης από τη χώρα της Αφρικής), ενώ θα αξιολογηθούν οι Βασίλης Βασιλείου (ομογενής φορ από τη Γερμανία) και Μπάμπης Ιορδανίδης (μέσος που είχε δοκιμαστεί επί Κωφίδη).

Το εγχώριο «μέτωπο»

Από την ελληνική αγορά, μόνος σίγουρος είναι ο Χρήστος Παλάσκας, ενώ εντείνονται οι επαφές για τους Πέτρο Κραβαρίτη (τερματοφύλακα) και Δημήτρη Διαμαντόπουλο (επιθετικός), οι οποίοι όμως έχουν και άλλες προτάσεις. Βεβαίως, αναμένεται η λίστα ενίσχυσης από τον ΠΑΟΚ, με βάση τους παίκτες που επιθυμεί να δοθούν δανεικοί ο Χουμπ Στέφενς, ενώ ίσως έρθουν και άλλοι παίκτες από τον Οδυσσέα Κορδελιού, αν ξεκαθαρίσει ότι όντως είναι ελεύθεροι. Τη Δευτέρα ξεκινά η προετοιμασία κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν επιθυμίας του Αλεξίου, ενώ την πρώτη και τη δεύτερη μέρα δεν θα γίνουν δοκιμές, όπως ξεκαθαρίζει το τεχνικό τιμ.