Σελίδες

About

20 Οκτωβρίου 2013

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2-1

pan-gian.jpg
Έκανε τα εύκολα... δύσκολα, αλλά ευτυχώς δεν το πλήρωσε. Σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, ο -μέτριος και πάλι- Ηρακλής, επικράτησε με 2-1 της Αναγέννησης Γιαννιτσών και πέτυχε την δεύτερη εντός έδρας νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.
Χωρίς να παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, με δεδομένη και την δυναμικότητα του αντιπάλου, ο Ηρακλής αξιοποίησε τις δύο από τις τρεις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τους Γιάρολιμ (10') και Κυριάκο (39') και πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας, ειδικά από τη στιγμή που ήταν φανερό ότι η Αναγέννηση δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της.
Το δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να εξελιχθεί σεπερίπατο, αν οι παίκτες του Γκόγκιτς πετύχαιναν το 3-0 σε μία από τις 4-5 κλασικές ευκαιρίες που δημιουργήσαν. Ο Καραογλανίδης όμως και το δοκάρι (στην ευκαιρία του Ζάχορα), κράτησαν τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 2-0 και όταν στο 73' ο Καράμπελας μείωσε, το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον και το άγχος έκανε την εμφάνισή του σε χορτάρι και κερκίδα.
Τα Γιαννιτσά όμως δεν απείλησαν στη συνέχεια, με εξαίρεση ένα σουτ του Καράμπελα, αλλά παρέμεναν στο παιχνίδι, γιατί ο Ηρακλής δεν μπορούσε να σκοράρει.
Ο Ηρακλής κρατάει το τρίποντο, αλλά πρέπει άμεσα να αλλάξει πρόσωπο...  
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
- Ξεκίνησε ο αγώνας
- Με 4-3-3 παρατάσσει την ομάδα του ο Σίνισα Γκόγκιτς. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Φώτης Κηπουρός, δεξιά στην άμυνα ο Μπουκουβάλας, αριστερά ο Κοντοδήμος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούν οι Μπριλάκης με τον Σαββίδη. Στα αμυντικά χαφ είναι οι Λίμα με τον Πουρτουλίδη. Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Γιάρολιμ, ενώ στην επίθεση ο Σιατραβάνης (αριστερά), Κυριάκος (δεξιά) με τον Ντάριο Ζάχορα στην κορυφή της επίθεσης.
- Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ηρακλής που προσπαθεί να μπει με αξιώσεις στα καρέ του Καραογλανίδη.
 8': Πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρακλή με τον Σιατραβάνη να απειλεί με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραογλανίδη.
10' 1-0 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ: Ο Τάσος Κυριάκος εκτελεί το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο Μάρεκ Γιάρολιμ με σουτ σκαστό μέσα από την περιοχή ανοίγει το σκόρερ και πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ηρακλή.
11': Παραλίγο το 2-0 με το σουτ του Γιάρολιμ να αποκρούει αυτή τη φορά έστω και με δυσκολία ο Καραογλανίδης.
- Κίτριν κάρτα στον Λίμα.
14': Εκπληκτική επέμβαση από τον Φώτη Κηπουρό σε γυριστή κεφαλιά του Αθανασίου, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μοσχάκη.
- Σε αυτό το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ο Ηρακλής ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι έχοντας μάλιστα πετύχει και το γρήγορο γκολ που ζητούσε από τους παίκτες του ο Σίνισα Γκόγκιτς.
- Επεσε ο ρυθμός του αγώνα με τον Ηρακλή να έχει την κατοχή, όχι όμως και κάποια αξιοσημείωτη φάση μπροστά από τα καρέ της Αναγέννησης.
28': Καλή στιγμή για τον Ηρακλή, όταν από την παράλληλη μπαλιά του Κυριάκου, ο Ζάχορα έκανε την προβολή, όμως πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ο Καραογλανίδης την έδιωξε.
- Κίτρινη κάρτα στον Ιβανίδη.
39': 2-0 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ: Ο Ζάχορα από τα αριστερά θα κάνει εξαιρετική μπαλιά για τον Τάσο Κυριάκο, ο οποίος με συστημένη κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Καραογλανίδη και κάνει το 2-0 για τον Ηρακλή.
- Πρώτο γκολ και για τον Τάσο Κυριάκο με τη φανέλα του Ηρακλή, ενώ έκτός του γκολ έχει και την ασίστ στο πρώτο γκολ του Γιάρολιμ. 44': Αντεπίθεση για τον Ηρακλή, με τον Σιατραβάνη να σπάει την μπάλα στον Πουρτουλίδη, αυτός γύρισε έσπασε για τον Ζάχορα, όμως πριν ο Κροάτης πλασάρει ο Καραογλανίδης βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.
- Κίτρινη κάρτα στον Πουρτουλίδη.
- Απίστευτη φάση με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Αγγελακόπουλο να είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της φάσης. Ο Πουρτουλίδης βγήκε τετ α τετ με τον Καραογλανίδη επιχείρησε να τον περάσει, ο τελευταίος έδιωξε την μπάλα ο μέσος του Ηρακλή σκόνταψε δεν έπεσε συνέχισε την φάση, παρόλα αυτά ο Καρδιτσιώτης διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Καβαλιώτη παίκτη του Ηρακλή για θέατρο.
- Τέλος ημιχρόνου
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
- Εναρξη του β' ημιχρόνου.
- Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα τουλάχιστον αυτού του ημιχρόνου.
46': Ο Αναστασίου χάνει μοναδική ευκαιρία να μειώσει στο σκορ όταν το σουτ που έκανε από το σημείο του πέναλτι πέρασε άουτ.
50': Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το 3-0. Ο Κυριάκος την σέντρα, ο Ζάχορα τη κεφαλιά η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και έπειτα την αποκρούει ο Καραογλανίδης.
52': Πλασέ του Σιατραβάνη αποκρούει εύκολα ο τερματοφύλακας των Γιαννιτσών.
58': Καλή στιγμή για τον Ηρακλή με τον Σιατραβάνη, με τον νεαρό παίκτη να μείνει και στο έδαφος και το παιχνίδι να διακόπτεται για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
- Πρώτη αλλαγή για την Αναγέννηση. Ο Καρτάλ στη θέση του Ιβανίδη.
- Ιδιο σκηνικό στο Καυτανζόγλειο όπως και σε όλο το διάστημα του α' μέρους. Ο Ηρακλής έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Εχει την καθολική κατοχή της μπάλας, με την φιλοξενούμενη ομάδα να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Κηπουρού.
69': Ο Κυριάκος έπειτα από πάσα του Πουρτουλίδη βγαίνει σε θέση τετ α τετ μπροστά από τον Καραογλανίδη με τον τερματοφύλακας των Γιαννιτσών να τον νικάει με διπλή προσπάθεια και να κρατάει το 2-0.
- Δεύτερη αλλαγή για τα Γιαννιτσά. Ο Σιδηρόπουλος στη θέση του Στεργίδη.
- Αλλαγή και για τον Ηρακλή. Ο Βουτσιάς στο παιχνίδι στη θέση του Σιατραβάνη. 73': 2-1 ΓΚΟΛ: Οι φιλοξενούμενοι μειώνουν με τον Καράμπελα ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα από τον Μπουκουβάλα και πλάσαρε με άνεση τον Κηπουρό δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
- Ο Νίκος Ζαλίκας κλείνει τις αλλαγές του. Ο Χαρμάνας περνάει στο γήπεδο στη θέση του Αναστασίου.
- Δεύτερη αλλαγή για τον Ηρακλή στο 77'. Ο Ιντζόγλου στη θέση του Γιάρολιμ.
81': Ο Πουρτουλίδης δεν μπορεί και πάλι να νικήσει τον Καραογλανίδη από καλή θέση
- Κίτρινη κάρτα που αντικρίζει ο Σιδηρόπουλος
- Νέα κάρτα και πάλι για παίκτη των Γιαννιτσών. Αυτή τη φορά θα την δει ο Κουρούπης.
- Τρίτη αλλαγή για τον Ηρακλή. Στη θέση του Ζάχορα, ο Χιονίδης.
85': Ο Χιονίδης παραλίγο να χρηστεί σκόρερ με την πρώτη του επαφή. Ομως το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καραογλανίδη.
89': Ο Καραογλανίδης αποκρούει και πάλι το σουτ του Πουρτουλίδη. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον τερματοφύλακας της Αναγέννησης.
- Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
- Τέλος του αγώνα.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Διαιτητής: Γιάννης Αγγελακόπουλος (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Δημήτρης Βαφειάδης (Καρδίτσας), Γιώργος Πετρίδης (Χίου)
4ος: Αριστοτέλης Τζοφώλης (Τρικάλων)
Κίτρινες: Λίμα, Πουρτουλίδης - Ιβανίδης, Σιδηρόπουλος
Κόκκινες: -
Οι συνθέσεις:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Κηπουρός, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Μπριλάκης, Σαββίδης, Λίμα, Πουρτουλίδης, Γιάρολιμ (77' Ιντζόγλου), Κυριάκος, Σιατραβάνης (70' Βουτσιάς), Ζάχορα (84' Χιονίδης).
Στον πάγκο είναι οι: Χουάντερσον, Χιντζίδης, Κοντέων, Ιντζόγλου, Βουτσιάς, Τσιλιανίδης, Χιονίδης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Νίκος Ζαλίκας): Καραογλανίδης, Λαμπάκης, Κουρούπης, Χατζόγλου, Παλάσκας, Μπαξεβάνος, Ιβανίδης (61' Καρτάλ), Μοσχάκης, Καράμπελας, Αναστασίου (75' Χαρμάνας), Στεργίδης (70' Σιδηρόπουλος). Στον πάγκο είναι οι: Κραβαρίτης, Καρτάλ, Φόκα, Μπαργκά, Χαρμάνας, Σιδηρόπουλος, Γιανκούλιτσα
ΜΙΚΡΑ- ΜΙΚΡΑ
Ο Σίνισα Γκόγκιτς ρίχνει από το ξεκίνημα τον Γιάρολιμ, ενώ επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Ζάχορα.
Μέσα από την συγκεκριμένη ανάρτηση, θα έχετε την ευκαιρία να πληροφορείστε την εξέλιξη και των υπολοίπων αγώνων της τέταρτης αγωνιστικής.
- Εκτός αποστολής από τους αρχικά 21 που είχε επιλέξει ο Σίνισα Γκόγκιτς έμειναν οι: Μπάμπα, Ματσούκας και ο Παπαστεριανός.
- Και οι τρεις αποτελούσαν βασικές επιλογές στα προηγούμενα παιχνίδια.
- Oι παίκτες των δύο ομάδων αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για τις τελευταίες οδηγίες των δύο προπονητών.
- Χωρίς νίκη η ομάδα των Γιαννιτσών στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, καθώς μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αντίθετα, ο Ηρακλής έχει τέσσερις, έχοντας μία ήττα εδώ στο Καυτανζόγλειο, κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου, μία ισοπαλία στην Κατερίνη με τον Πιερικό και μία ήττα αυτή στην πρεμιέρα της Καβάλας.- Nτεμπούτο στο πάγκο της Αναγέννησης κάνει σήμερα ο Νίκος Ζαλίκας που πριν από δύο ημέρες αντικατέστησε τον Αλέξη Αλεξίου.