Σελίδες

About

12 Νοεμβρίου 2013

Στον απόηχο της διαγραφής της Θ. Τζάκρη που έκανε λόγο για «κυβέρνηση ανικανότητας»



«Βλέπω όλους τους πρώην υπουργούς, που δεν πρόλαβαν να κλείσουν την πόρτα των Μερσεντές τους οι οδηγοί τους, και έγιναν αντιμνημονιακοί σε ένα βράδυ» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στη στάση της Θ. Τζάκρη χθες στη Βουλή.Πράξη ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους συμπολίτες της, χαρακτήρισε την υπερψήφιση εκ μέρους της, της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη την οποία ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος τη διέγραψε από μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας.«Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύθηκαν για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα email των δανειστών», τονίζει σε γραπτή δήλωση της η κ. Τζάκρη και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας, ανικανότητας και έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση».
O εκπρόσωπος Tύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολίασε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την κίνηση της κ. Τζάκρη.
«Βλέπω όλους τους πρώην υπουργούς, που δεν πρόλαβαν να κλείσουν την πόρτα των Μερσεντές τους οι οδηγοί τους, και έγιναν αντιμνημονιακοί σε ένα βράδυ» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε:
«Η κ. Τζάκρη ψήφισε με πολλή θέρμη το πρώτο μνημόνιο όταν ήταν υφυπουργός. Σε κομβικό σημείο για τη χώρα, τώρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο, επέλεξε την εύκολη λύση. Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν υφυπουργός επί Παπανδρέου; Τότε δεν ψηφίσαμε μνημόνιο, τότε δεν πήραμε δύσκολα μέτρα;» διερωτήθηκε ο κ. Κωνσταντινόπουλος ενώ κατέληξε λέγοντας: «Τότε που ήταν υφυπουργός δεν έστελνε η τρόικα email; Κάποιοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, κάποιοι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τούς εύχομαι καλό δρόμο, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή».
Από την πλευρά του ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο Βήμα FM, υποστήριξε:
«Αυτό που έκανε ήταν απλά λάθος. Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, γίνεται αντιμνημονιακή. Δεν είναι τρέντι το ταγιέρ που φόρεσε. Θα παλιώσει πολύ γρήγορα».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η κ. Τζάκρη δεν είχε κάνει γνωστή τη στάση της σε κανέναν και προσέθεσε: «Αποφάσισε να δώσει λίγο οξυγόνο στον κ. Τσίπρα, αλλά στη θέση που είναι χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Ηθελημένα ή άθελα, έδωσε οξυγόνο. Έπρεπε να βρει μοντέρνο ταγιέρ και φόρεσε αντιμνημονιακό. Η Ελλάδα, την άνοιξη, βγαίνει στις αγορές και είναι το τέλος των Μνημονίων».
Ερωτηθείς για τις αποχρώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν ψήφο ανοχής είπε: «Οι συνάδελφοί μου εξέφρασαν με ιδιαίτερο χρώμα μια ορισμένη στάση που είναι απολύτως κατανοητή και έχει σχέση με το βάρος και τη δυσκολία που σηκώνουμε 3,5 χρόνια. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σε μια λογική των δέκα μικρών νέγρων και να αρχίσει να μετράει ο καθένας επί τούτου. Είναι τελείως διαφορετικό να μπαίνουν διαφορετικές οπτικές. Ο καθένας έχει τη δική του».