Σελίδες

About

31 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΑΠΡΙΛΗ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα στο Εμπόριο,

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Καμία αναμονή!
Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, Τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να μας τα αρπάξουν όλα.
Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πλάι στους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και των 511ευρώ για τους νέους που μονιμοποίησε λίγες μέρες πριν από την απεργία η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τους βιομηχάνους, δίπλα στους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, στοχεύουν σε ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι βασική αρχή της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που την υποστηρίζουν
Είναι άθλιοι! Μετά την κατάργηση της Κυριακής αργίας, μετά τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας. Μπαίνουν στο στόχαστρο οι γυναίκες, τα παιδιά, τα νέα ζευγάρια.
Την ίδια στιγμή που δήθεν κόπτονται για την ανεργία, φέρνοντας συνεχώς άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα που την ανακυκλώνουν, συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων έτσι ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να μπορούν να απολύουν όποτε και όσους θέλουν, να πληρώνουν όσο θέλουν, να προχωρούν χωρίς εμπόδια σε εξαγορές και λουκέτα με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.

Σε κοροϊδεύουν! Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές στην διοίκηση του σωματείου προσπαθούν να υπονομεύσουν την απεργία, δεν ενημερώνουν τους εργαζόμενους, ούτε καλούν συνελεύσεις, για να προετοιμάσουν και να προστατέψουν την απεργία. Σε απομόνωσαν στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου, τώρα σου λένε να μείνεις φρόνιμος και να μην απεργήσεις. Σε χρησιμοποίησαν και τώρα που τους χρειάζεσαι δεν θα τους βρεις πουθενά!
Οι ταξικές δυνάμεις στο σωματείο, σε καλούμε να κάνεις δική σου υπόθεση αυτή την απεργία. Κόντρα στις φωνές που δεν μιλάνε για εμάς και τις ανάγκες μας, να βάλουμε μπρος για μια πιο αξιοπρεπή ζωή, με δουλειά με δικαιώματα, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για εμάς και τα παιδιά μας.
Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, διεκδικούμε αποφασιστικά, με το κεφάλι ψηλά!
Ενισχύουμε την απεργία, απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στις 9 ΑΠΡΙΛΗ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στην Πλατεία ΕΠΟΝ, στις 11 π.μ.