Σελίδες

About

15 Απριλίου 2014

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Δημοτικής Παράταξης ΠΕΛΛΑ 2020

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με την παρουσία εκατοντάδων δημοτών απ΄όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πέλλας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης ΠΕΛΛΑ 2020.Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Φρίξος Πετρίδης. Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΕΛΛΑ2020, στην ομιλία του αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και στους στόχους της επόμενης πενταετίας.
Στο τέλος της ομιλίας του ανακοίνωσε τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που στελεχώνουν μέχρι στιγμής το ψηφοδέλτιο του.
 Αναλυτικά η ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου.
Γειά σας, καλωσήρθατε,
Καλωσήρθατε στην Πέλλα του 2020! Ναι, φίλοι και φίλες, τώρα βλέπουμε μπροστά, με αυτόν τον ενθουσιασμό που βλέπω στα πρόσωπά σας, μ’αυτήν την πίστη και την όρεξη για Νίκη, Ναι, βλέπουμε μπροστά, βλέπουμε ψηλά!
Βλέπουμε το Δήμο που θέλουμε, μια Πέλλα περήφανη, ζωντανή και αισιόδοξη!
Γι αυτό είμαστε εδώ, γι αυτό συνεχίζουμε!
Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ για να γιορτάσουμε τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου και την τελική ευθεία προς τις εκλογές του Μαΐου!
Ναι, είναι μια μικρή γιορτή, όχι μόνο γιατί είστε όλοι εδώ
και ήδη στέλνετε το μήνυμα της νίκης, ναι, το μήνυμα της νίκης!
Γιορτάζουμε πρώτα απ’όλα γιατί ο συνδυασμός μας συγκεντρώνει όλη τη δύναμη του δήμου Πέλλας, τους περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους από τα Γιαννιτσά, την Κρύα Βρύση, τον Μέγα Αλέξανδρο, την Πέλλα, τον Κύρρο.
Είναι εδώ ανάμεσά σας και αξίζουν ένα θερμό χειροκρότημα!
Είμαι σίγουρος ότι μόνο με τέτοιους ανθρώπους ο Δήμος θα πάει μπροστά!
Και είμαι περήφανος για την εμπιστοσύνη τους, για την εμπιστοσύνη και τη φιλία όλων σας!
Κυρίες και κύριοι,
Το 2010 είχα πει –σε πολύ λιγότερους ανθρώπους τότε, είναι αλήθεια- ποιά είναι συνταγή της επιτυχίας μας. Το είπα και στην πρόσφατη ομιλία μου όταν παρουσίασα τις αρχές του συνδυασμού μας.
Η συνταγή της επιτυχίας, φίλοι μου, είναι η σωστή οργάνωση και η κοινή προσπάθεια.
Μαζί!
Αυτή είναι η ουσία μιας τοπικής κοινωνίας.
Μαζί!
Χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, χωρίς τοπικιστικές αντιθέσεις, χωρίς προσωπικές βεντέτες και μικροφιλοδοξίες.
Μαζί!
Αυτό το Μαζί είναι που θα μας φέρει πάλι στη διοίκηση του Δήμου, αυτό το Μαζί είναι που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη της περιοχής και του Δήμου μας, στην Πέλλα του 2020!
Μπορεί να είμαι τώρα μόνος μπροστά σ’αυτό το μικρόφωνο αλλά τίποτα απ’όσα καταφέραμε αυτά τα τελευταία χρόνια δεν ήταν δουλειά ενός ανθρώπου.
Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω πρώτα απ’όλα τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς για την μεγάλη προσπάθεια τους αξίζουν αληθινά συγχαρητήρια!
Μεγάλη προσπάθεια, φίλες και φίλοι, πραγματικά μεγάλη! Σας θυμίζω ότι βρεθήκαμε με ένα δήμο πρωταθλητή των χρεών, πάνω από 25.000.000 ευρώ. Μέσα στα τρία χρόνια αποπληρώσαμε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, δάνεια, επιδικασμένες οφειλές, ακόμα και τιμολόγια των προηγούμενων διοικήσεων! Το 2013 κλείσαμε με πλεόνασμα! Ναι, με πλεόνασμα! Και δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη, δεν δημιουργήσαμε νέα χρέη, δεν περικόψαμε ούτε τη Βοήθεια στο Σπίτι ούτε τα ΚΑΠΗ ούτε το πρόγραμμα Καθαριότητας, ούτε τον ηλεκτροφωτισμό...Αντίθετα! Μειώσαμε τα τροφεία των παιδικών σταθμών, την επιβάρυνση τριτέκνων πολυτέκνων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων , μειώσαμε ακόμα και δημοτικά τέλη.
Θυμάστε τα νούμερα!
Κι όσοι δεν τα ξέρουν πρέπει να τα μάθουν, γιατί τα νούμερα δεν είναι μεν η ζωή μας αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διηγηθούμε την πραγματικότητα με συντομία.
Λοιπόν, απλά και ξεκάθαρα. Ο σημερινός μας δήμος λειτουργεί με λιγότερα χρήματα από όσα στο παρελθόν χρειάζονταν μόνος του ο δήμος Γιαννιτσών! Σήμερα παίρνουμε 586.000 ευρώ και τότε οι πέντε δήμοι έπαιρναν σύνολο 1.180.000 ευρώ το μήνα!! Κάντε τους λογαριασμούς σας. Και κάντε το θέμα συζήτησης, ρωτείστε κι άλλους πως γίνεται! Θα σας πουν, είμαι σίγουρος, μερικά πολύ βαρειά λόγια για τους πολιτικούς! Και θά’χουν δίκιο!

Όμως αυτά, φίλες και φίλοι, πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας. Για πάντα! Το εύχομαι και σας το εγγυώμαι.
Τα αφήνουμε πίσω μας γιατί εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί το Γραφείο Προμηθειών του Δήμου, γιατί λειτουργούν οι υπηρεσίες μας ακόμα καλύτερα, γιατί λειτουργεί η πόλη και τα χωριά μας χωρίς προβλήματα, χωρίς σπατάλες και χωρίς φουσκωμένες δαπάνες δημοσίων σχέσεων.
Τα αφήνουμε πίσω μας γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Έχουμε πέντε χρόνια για να καλύψουμε το χαμένο χρόνο, την καθυστέρηση της κρίσης και της πολιτικής αμηχανίας που προκάλεσε στις κοινωνίες μας. Έχουμε πολλή δουλειά για να περάσουμε από την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, για παράδειγμα, στην αξιοποίηση τους ως πηγή εσόδων για το δήμο. Έχουμε πολλή δουλειά για να εξελίξουμε τις αγροτικές υποδομές, για να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας, για να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των κατοίκων σε κάθε γωνιά του Δήμου Πέλλας.
Δεν θέλω να σας κουράσω σήμερα με αναφορές σε προγράμματα και αριθμούς. Δύο κουβέντες μόνο. Μέχρι σήμερα πετύχαμε να δημοπρατήσουμε, να υλοποιήσουμε και να εντάξουμε νέα έργα 65 εκατομμυρίων ευρώ.
Στα επόμενα χρόνια σχεδιάζουμε την ένταξη έργων ΕΣΠΑ πάνω από 100.000.000 ευρώ που θα διοχετευτούν κυρίως στην αξιοποίηση των απορριμμάτων, τα εγγειοβελτιωτικά έργα για τους αγρότες, και τη βελτίωση του οδικού δικτύου και των αστικών υποδομών για την ενίσχυση του τουρισμού.
Υποδομές, κυρίες και κύριοι, φίλοι και φίλες, υποδομές για την ανάπτυξη. Αυτός είναι ο ρόλος του Δήμου! Να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να προκόψουν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι νέοι επιστήμονες, οι νέοι επιχειρηματίες.
Το πρώτο μας λοιπόν καθήκον είναι οι υποδομές για την αγροτική ανάπτυξη. Η περιοχή μας είναι από τις πιο εύφορες της χώρας –δεν υπάρχει φημισμένο ελληνικό αγροτικό προϊόν που δεν ευδοκιμεί εδώ! Θα αποκτήσουμε το όνομα και τη φήμη που ταιριάζει στην περιοχή μας. Το κυριότερο, όμως, θα βοηθήσουμε τους αγρότες μας να βελτιώσουν την παραγωγή τους και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Αυτό σημαίνει διαχείριση του νερού, σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα, καλή οδοποιία, επιμόρφωση και συντονισμένη προβολή των προϊόντων μας.
Το δεύτερο καθήκον μας είναι η ανάδειξη των τουριστικών μας πλεονεκτημάτων.
Ζούμε στη γενέθλια γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της χώρας. Έχουμε πολιτισμό και λαογραφία αιώνων. Έχουμε αμόλυντη φύση, κατάλληλη για όλες σχεδόν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Θα βάλουμε το Δήμο Πέλλας στον τουριστικό χάρτη, θα προστατέψουμε το περιβάλλον του. Και θα το πετύχουμε γιατί ο τουρισμός χρειάζεται οργάνωση και κοινή προσπάθεια! Και αυτά ακριβώς είναι τα δυνατά σημεία αυτής της δημοτικής παράταξης!

Το τρίτο μας καθήκον είναι η καλή λειτουργία του Δήμου. Με το νοικοκύρεμα βάλαμε τις βάσεις και τώρα μπορούμε να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον. Με προτεραιότητα τα σχολεία και τους χώρους πολιτισμού, ο δημόσιος χώρος θα βελτιώνεται συνέχεια. Μην περιμένετε πολυτέλειες και έργα εντυπωσιασμού. Αυτά συνήθως είναι τα καμώματα των φιγουρατζήδων με τα δανεικά λεφτά! Τέλειωσαν αυτά, φίλες και φίλοι! Τώρα οι στόχοι μας είναι πιο γήινοι και πιο ουσιαστικοί.
Αγαπητοί μου συνδημότες,
Με τη διοίκησή μας, ο Δήμος Πέλλας αναδιοργανώθηκε και έβαλε τις βάσεις για μια δύσκολη αλλά καλά οργανωμένη περίοδο ανάπτυξης. Τώρα το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Πέλλα του 2020, αυτήν κτίζουμε.
Το τρίπτυχο των στόχων μας είναι απλό:
Ζούμε καλύτερα,
παράγουμε καλύτερα,
φιλοξενούμε καλύτερα!
Θα πετύχουμε γιατί στηριζόμαστε στη σωστή οργάνωση και στην κοινή προσπάθεια. Θα πετύχουμε κυρίως γιατί έχουμε ένα άλλο ήθος. Το ήθος της εργατικότητας και της ακεραιότητας.
Οι επαγγελματίες της Αυτοδιοίκησης, ομοίως και οι παλιοί και κακομαθημένοι άρχοντες των παχέων αλλά δανεικών αγελάδων με κατηγορούν για συγκεντρωτισμό, για “αυτοκρατορική” διοίκηση, πως
τάχα είμαι απομονωμένος στο γραφείο του Δημάρχου και δεν επικοινωνώ με τους δημότες.
Τους απαντώ ευθέως.
Να εύχεστε, κύριε Παπανικολάου και κύριε Καστερίδη, να εύχεστε να ξαναεκλεγώ, να με εμπιστευθούν και πάλι οι συνδημότες μου. Γιατί μιας και μένετε στο Δήμο Πέλλας, μιας και μεγαλώνετε εδώ τα παιδιά σας, χρειάζεστε ένα δήμαρχο και μια ομάδα συμβούλων αφοσιωμένους στα καθήκοντά τους….χρειάζεστε ανθρώπους που δε σηκώνονται απ΄την καρέκλα τους παρά μόνο για να πάνε να φυλάξουν ή να προωθήσουν τα συμφέροντα του Δήμου.
Σας συμφέρει να μην εκλεγείτε!!! Θα ζήσετε σε ένα πολύ καλύτερο δήμο από αυτόν που διοικήσατε οι ίδιοι!
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, έχουμε εκλογές μπροστά μας! Έχουμε πέντε εβδομάδες για πέντε πολύ σημαντικά χρόνια.
Έχουμε ένα ωραίο αγώνα και στόχο να φέρουμε κοντά μας μια μεγάλη πλειοψηφία δημοτών, να πετύχουμε μια ευρύτατη συναίνεση στο έργο και στο πρόγραμμά μας.
Δώστε αυτόν τον αγώνα με αίσθηση ευθύνης και ενωτικό πνεύμα.
Και να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας.
Να είστε σίγουροι για το αύριο.
Η Πέλλα το 2020 θα είναι ένας καλύτερος τόπος.
Θα πετύχουμε, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Και στις ερχόμενες εκλογές
Και στη επόμενη πενταετία.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων.
Αναγνώστου Στέλιος
Ανδρεάδης Γιώργος
Αρχοντάς Στέλιος
Ασλανίδης Βασίλης
Βαλνάρης Νίκος
Βασιλειάδης Κώστας
Βασιλειάδου Ειρήνη
Γαλάνης Γιώργος
Γαλένγκας Αντώνης
Γεροβασίλης Δρόσος
Γεωργιάδης Γιώργος
Γιακουμίδης Γιακουμής
Γιαννακίδου Χρυσούλα
Γκιόντσης Θωμάς
Γρηγοριάδης Γιώργος
Γυριχίδης Γιάννης
Δεληγιαννίδης Κώστας
Δεληγιαννίδης Νεκτάριος
Δεληλαμπάκης Χρήστος
Διδασκάλου Νίκος
Δουλγέρης Μιχάλης
Επιτροπάκης Θανάσης
Ζαραλής Κώστας
Ζαφειρίου Ιωάννα
Ζήσης Ηλίας
Καλλίνη Μαρία
Καλπακίδης Χάρης
Καραδαγλής Νίκος
Καραϊσκάκης Ανδρέας
Καρατσαλιώτης Δημήτρης
Καραφυλλιάς Ανδρέας
Καρδάμης Θάνος
Κατσιούδης Νίκος
Κιοσελάκης Παναγιώτης
Κίτση Λίνα
Κολοβός Βασίλης
Κόντος Χάρης
Κοπάτσης Σωτήρης
Κοσκερίδης Τάσος
Κοσμόγλου Ανανίας
Κουρπανίδης Θεόδωρος
Κουρτελής Γιώργος
Κουτσοκώστα Ζωή
Κυζιρίδης Κώστας
Κωνσταντινίδης Λάμπης
Λεοντίου Χρήστος
Λιτοβολής Χρήστος
Λούσπα- Προύμα Έρη
Μάζνης Γιάννης
Μακρίδης Νίκος
Μαρταβαλτζής- Μαρταβαλτζόγλου Κώστας
Μελετιάδης Δημήτρης
Μήντου Λίνα
Μητσίτσικας Δημήτρης
Μιχαηλίδης Χρήστος
Μπαλτζίδης Κώστας
Μυστακίδου – Χατζηκόϊτση Πολίνα
Ξηρός Βασίλης
Παναγιωτίδης Μιχάλης
Παναγιωτίδης Πέτρος
Παντελίδης Κυριάκος
Παπαδόπουλος Κώστας τ.Γεωργίου
Παπαδόπουλος Κώστας τ.Ευαγγέλου
Παπαδόπουλος Μίλτος
Παπαδόπουλος Μπάμπης
Παπαντωνίου Κυριάκος
Παρασκευόπουλος Δημήτρης
Παρμαξή Ραφαέλα
Πασσαλής Χρήστος
Πασχώνης Βαγγέλης
Πέσιος Αντώνης
Πισμίσης Χρήστος
Πιστολέλης Δημήτρης
Πληκαδίτης Σωτήρης
Πούπας Ηλίας
Σαββόγλου Γιώργος
Σαμόπουλος Νίκος
Σαρουσαββίδου Μιχαέλα
Σεραΐδης Πέτρος
Σιγκόυδης Γιάννης
Σιγκούδης Μιχάλης
Σίμος Δημήτρης
Σκορδής Νίκος
Σούρλας Γιώργος
Σοφίας Χρήστος
Σπυρίδης Λάκης
Στεργιούλας Δημήτρης
Στεφανίδου Ελένη
Ταγματζίδου Ελένη
Τανόπουλος Γιώργος
Τζιουβάρας Βασίλης
Τζούρτζος Χρήστος
Τοζακίδης Φίλιππας
Τοπάλογλου Στέφανος
Τόσιος Γιώργος
Τρελόπουλος Ευθύμης
Τριανταφυλλίδης Γιάννης
Τσακίρης Γιάννης
Τσαρτσαράκης Χρήστος
Τσάτσα Μαρία
Τσέρκης Κώστας
Τσίκος Δημήτρης
Τσίκου Πασχαλίνα
Τσολακίδης Κώστας
Τσολακούδης Κυριάκος
Φάκκας Απόστολος
Φαρδέλας Κώστας
Φαρσακίδου Σοφία
Φράγκου- Χαχούδη Υρώ
Χατζηδάκης Παναγιώτης
Χατζής Γιάννης
Χατζητσίνα- Γραμμαλίδου Βίκυ