Σελίδες

About

15 Απριλίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ στην ΚΡ.ΒΡΥΣΗ από τους υποψήφιους της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Αντιπεριφέρεια Πέλλας Ουγγρίνος Αλέκος & για το Δήμο Πέλλας Αποστολίδης Μπάμπης μίλησαν για τις εκλογικές μάχες του ερχόμενου Μάη στο καφενείο του Φωστηρόπουλου στην Κρύα Βρύση.

«Χρειάζεται οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι της Κρύας Βρύσης, μαζί με τις γυναίκες και την νεολαία, να πάνε στην κάλπη με κύριο κριτήριο ψήφου την δικιά τους εμπειρία για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.

Είναι ανάγκη να καταδικαστούν ενιαία αυτές της οι πολιτικές, μιας και ενιαία εκφράζονται αυτές σε όλα τα επίπεδα, με αφετηρία την ίδια την ΕΕ στις αποφάσεις, την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή, την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας & το Δήμο Πέλλας.


Στη “λυκοσυμμαχία» της ΕΕ δεν υπάρχει διέξοδος προς όφελος των νέων, των αγροτών, των εργαζο-μένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η αγροτιά της Κρύας Βρύσης & του υπόλοιπου Νομού αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές είχε απέναντί της στο μπλόκο του Μελισσίου & τ’άλλα μπλόκα. Κατάφεραν οι αγρότες να αναδείξουν τα προβλήματά τους συνολικά ( κόστος παραγωγής, κατάργηση ενισχύσεων, χαράτσια, κ.ά.) και όχι ότι δήθεν αντιτίθενται στη δίκαια φορολόγησή τους. Και τα χειρότερα με την νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα τα βρούν μπροστά τους.
Μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, με την επιλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας & στο Δήμο Πέλλας μπορούμε ν’αλλάξουμε σελίδα. Για να υπερασπίζεται τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, για να συμβάλει στον αγώνα για να αναχαιτιστούν η αντιλαϊκή επίθεση & τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», κατέληξε στην κουβέντα του ο Ουγγρίνος Αλέκος. ΄
«Ο Δήμος Πέλλας αυτή την ίδια πολιτική τη συγκυβέρνησης εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο όλο το προη-γούμενο διάστημα ( εφαρμόζουν την ομηρεία των ελαστικών μορφών απασχόλησης με 400 ευρώ με τα 3μηνα & τα 5μηνα, υποβαθμίζονται οι όποιες κοινωνικές παροχές π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι, απολύουν σχολικούς φύλακες & καθαρίστριες, προχώρημα της ιδιωτικοποίησης του ΧΥΤΑ, κ.ά.)», τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Αποστολίδης Μπάμπης.
«Είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής, που λειτουργεί σαν προέκταση της κεντρικής διοίκη-σης και όχι σαν πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση, είτε έχει «μπλέ» δήμαρχο, είτε λιγότερο μπλέ, είτε ξεβαμένο «πράσινο» που αρχίζει να «ροζίζει» καλλιεργώντας αυταπάτες για καλύτερη & ικανότερη δια-χείριση.
Η υποβάθμιση της Υγείας φαίνεται και από τα κενά σε ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικό προσωπικό, αναλώσιμα, φάρμακα, που παρατηρείται και στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών & το Κέντρο Υγείας Κρ.Βρύσης. Ανάλογα αρνητική είναι η κατάσταση στα Σχολεία με συρρικνώσεις τμημάτων, κατάργηση οργανικών θέσεων καθηγητών, κατάργηση ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ».
Κάλεσε ο Μπάμπης Αποστολίδης τους Κρυαβρυσιώτες να ψηφίσουν πολιτικά, με βάση τα προβλήμα-τά τους, γιατί οι εκλογές είναι πολιτικές. Τόνισε την ανάγκη να ψηφιστούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το
ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια & τον Δήμο, χωρίς απαραίτητα την συμφω-νία σε όλα με τις θέσεις του ΚΚΕ.
Μετά τις ομιλίες οι υποψήφιοι, που συνοδεύονταν και από τον δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συ-σπείρωσης» & υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Σίσκο Χρήστο, περιόδευσαν στον Πεζόδρομο & τα μαγαζιά της Κρύας Βρύσης συζητώντας «στο πόδι» για τη σημασία των επιλογών όλων στις εκλογές του Μάη.