Σελίδες

About

17 Μαΐου 2014

Μεγάλη συγκέντρωση του Ν. Παπανικολάου στην Πέλλα

Αντίστροφη μέτρηση για τη νίκη της «Δημοτικής Ενότητας» και του Ν. Παπανικολάου

Με μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της ιστορικής έδρας του δήμου Πέλλας, στην Πέλλα, έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία την Παρασκευή το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος στον επίλογο του αγώνα του στον πρώτο γύρο των εκλογών, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης και συμπόρευσης όλων των δημοτών για τη μεγάλη νίκη της Κυριακής.
Παράλληλα έθεσε τους στόχους του για την πενταετία 2014- 2019, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην σημερινή διοίκηση του δήμου και προσωπικά στον δήμαρχο κ. Στάμκο.
«Είναι αδιανόητο στην ιστορική αυτή περιοχή όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, στην περιοχή αυτή με το βαρύ όνομα και την τεράστια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, να είναι όλα εγκαταλελειμμένα από τη σημερινή δημοτική αρχή και να μην έχει γίνει τίποτα σε κανένα επίπεδο», επισήμανε ο κ. Παπανικολάου μιλώντας στους εκατοντάδες πολίτες από την Πέλλα, τη Νέα Πέλλα, τα Άθυρα, την Ραχώνα, τη Λειβαδίτσα, το Δυτικό και την Αγροσυκιά που παραβρέθηκαν στην ομιλία του.



Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην αδιαφορία και στην εγκατάλειψη της ιστορικής περιοχής από την απερχόμενη διοίκηση και
εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον σημερινό δήμαρχο κ. Στάμκο για μια σειρά ζητημάτων, όπως: Το κακό οδικό δίκτυο μέσα στα χωριά, για την άθλια οδική σύνδεση των τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Πέλλας (Πέλλα- Ραχώνα, Άθυρα- Δυτικό κ.λ.π.), για την ανυπαρξία σήμανσης ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στο μουσείο της Πέλλας, η αποχέτευση, έργο που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στην ιστορική έδρα ενώ ήταν έτοιμο να υλοποιηθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Για την άμεση αποκατάσταση και την δρομολόγηση λύσεων σε όλα τα παραπάνω αλλά και για κάποια άλλα ζητήματα όπως: η βελτίωση της υπεραστικής γραμμής των ΚΤΕΛ που ταλαιπωρούν σήμερα σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της Πέλλας, η αξιοποίηση των νερών του Αξιού για τα Άθυρα, η κατασκευή αποχέτευσης καθώς και για την προσπάθεια με συγκεκριμένους τρόπους να αναδειχθεί η Πέλλα και να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, δεσμεύθηκε στην ομιλία του ο κ. Παπανικολάου, καταχειροκροτούμενος από τους πολίτες.
«Μια δημοτική αρχή κρίνεται διαχρονικά σε δύο επίπεδα. Στην παραγωγή έργου που φανερά βοηθά τους δημότες στην καθημερινότητά τους και στις συμπεριφορές, αλλά επίσης κρίνεται στο ήθος και ύφος με το οποίο ασκείται η τοπική εξουσία. Οι σημερινοί διοικούντες απέτυχαν παταγωδώς και στα δύο», σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, προσθέτοντας με έμφαση: «Ο κ. Στάμκος δεν είχε ούτε άποψη, ούτε γνώση, ούτε θέληση για να λύσει τα προβλήματα των χωριών».
Στην ομιλία του επίσης, ο κ. Παπανικολάου αναφερόμενος στα «έργα και τις ημέρες» της σημερινής διοίκησης του δήμου Πέλλας, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής: «Εκατοντάδες ομόφωνες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, πολλές από αυτές δίχως κόστος, που παραμένουν στο συρτάρι, προκειμένου να υλοποιηθούν και αυτές από την επόμενη δημοτική αρχή. Ακολουθεί η απίστευτη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στους πρώην καποδιστριακούς δήμους, όχι από την περιοχή τους αλλά από μακριά, για να μην επηρεάζονται δήθεν, αλλά και να μην κάνουν τίποτα. Μοναδική απόφαση στην Ελλάδα, δείγμα μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής, δίχως λογική, δίχως σεβασμό στην ψήφο των τοπικών κοινωνιών και τελικά δίχως πρακτικό αποτέλεσμα σε όφελος του δημότη. Δυστυχώς τα χωριά του δήμου Πέλλας αναπολούν την εποχή
όχι μόνο του Καποδίστρια, αλλά την εποχή που ήταν κοινότητες. Και αυτό με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι λοιπόν η αδιαφορία, η εγκατάλειψη, η ανυπαρξία έργου, η μηδενική προσπάθεια, η ένδεια στελεχών. Ότι έγινε αυτά τα 3,5 χρόνια αποτελούν έργα των προηγούμενων δημοτικών αρχών.
Αναφερόμενος για μια ακόμη φορά στα οικονομικά του δήμου Πέλλας, ο κ. Παπανικολάου επανέλαβε ότι το περασμένο διάστημα έγινε εφ’ άπαξ καταβολή από την Πολιτεία ποσού 10.100.000 ευρώ, έναντι συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου Πέλλας μετά τη συνένωση, συνολικού ποσού περίπου 12.000.000 ευρώ. Καμία προσπάθεια δηλαδή αύξησης εσόδων και μείωσης εξόδων εκ μέρους του δήμου, αλλά μια συγκυριακή καταβολή, που βέβαια καλώς έγινε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστά επίτευγμα από τη σημερινή δημοτική αρχή. «Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η καραμέλα για το δήθεν συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου μας», πρόσθεσε.
Σε ότι αφορά τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες επισήμανε ότι με την εκλογή της «Δημοτικής Ενότητας» και του Νίκου Παπανικολάου θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται λαϊκές συνελεύσεις και όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται από τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια σε συνεργασία με τους κατοίκους των χωριών.
Κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ότι οι πολίτες του δήμου Πέλλας έχουν δύο επιλογές: Ή να συνεχίσουν τον δρόμο της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας και της ανικανότητας που χαρακτηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Στάμκου ή να επιλέξουν τον δρόμο της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης με την «Δημοτική Ενότητα» και δήμαρχο Πέλλας το Νίκο Παπανικολάου.
Στο τέλος της ομιλίας παρουσιάστηκαν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από την Δ.Ε. Πέλλας που συμμετέχουν στον συνδυασμό της «Δημοτικής Ενότητας».