Σελίδες

About

17 Μαΐου 2014

Το τελευταίο προεκλογικό μήνυμα της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας

Δέκα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τον Δήμο Πέλλας … και δέκα που δεν μπορούμε ….
Μπορούμε:

1) Να κάνουμε τον Δήμο Πέλλας Δήμο της αλληλεγγύης. Ο Δήμος οφείλει να γίνει ασπίδα προστασίας για όσους υποφέρουν. Για όσους δεν έχουν στέγη, φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όσους απειλούνται με κατάσχεση στο σπίτι τους ή δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.
2) Να κάνουμε τον Δήμο Πέλλας πρότυπο οργάνωσης απέναντι στην κρίση. Ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τα μικρά καταστήματα και τις επιχειρήσεις, να παράσχει υποστήριξη σε συνεργατικά εγχειρήματα, καινοτόμες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.
3) Να κάνουμε τον Δήμο Πέλλας Δήμο του πολιτισμού, της μόρφωσης και της δημιουργίας. Η Πέλλα μπορεί να απελευθερώσει τεράστιες δημιουργικές δυνάμεις. Η πολιτιστική δημιουργία μπορεί να ξαναζωντανέψει τις γειτονιές της πόλης, τις κωμοπόλεις και τα χωριά μας.
4) Να κάνουμε τον Δήμο Πέλλας φιλικό και βιώσιμο για όλους. Μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, να αποδώσουμε τους δημόσιους χώρους στους πολίτες, να βοηθήσουμε το ποδήλατο, τους πεζούς και κυρίως τους ανθρώπους με αναπηρία.
5) Να κάνουμε τον Δήμο Πέλλας Δήμο της συμμετοχής και της δημοκρατίας. Να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο σχεδιασμό και την λήψη των αποφάσεων, μέσα από οργανωμένες διαδικασίες.
6) Να επιβάλουμε κανόνες απόλυτης διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας στον Δήμο. Να συμβάλουμε ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
7) Να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες, ώστε ο Δήμος να γίνει λειτουργικότερος, αποτελεσματικότερος και παραγωγικότερος, ειδικά στην σχέση του με τους πολίτες.
8) Να δώσουμε ταυτότητα και κύρος στον Δήμο. Οι κάτοικοι σήμερα θυμούνται ότι υπάρχει Δήμος, μόνο όταν δεν μαζεύονται τα σκουπίδια και κάθε δημοτικές εκλογές. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να είναι παρών με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και πρωτοβουλίες σε πολύ περισσότερα πράγματα.
9) Να κάνουμε τον Δήμο Πέλλας τόπο προσέλκυσης επισκεπτών. Για τα αρχαία και το Μουσείο της Πέλλας, για τα μουσουλμανικά μνημεία των Γιαννιτσών, για το Πάικο και τις πηγές Αραβησσού. Με εκδηλώσεις και φεστιβάλ, αναπλάσεις και εξωραϊσμό, αναβάθμιση των υπηρεσιών.
10) Να αντισταθούμε σε εκβιασμούς και να συγκρουστούμε με συμφέροντα. Η Αυτοδιοίκηση έχει εμπλακεί πολλά χρόνια τώρα σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όπου άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτήν: η κεντρική εξουσία και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Αυτό τελειώνει.

Δεν μπορούμε:
1) Να υποσχεθούμε πράγματα, που είναι έξω από τις αρμοδιότητες και την δικαιοδοσία του Δήμου.
2) Να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στις επικοινωνιακές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου.
3) Να παριστάνουμε κάτι που δεν είμαστε, ελπίζοντας ότι όλο και κάποιον θα εξαπατήσουμε.
4) Να εκχωρήσουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δημοτικών έργων εν λευκώ σε ιδιωτικούς φορείς.
5) Να υλοποιούμε κάθε επιχειρηματικό αίτημα, που καταστρέφει το αστικό και φυσικό περιβάλλον.
6) Να προσανατολίσουμε όλους τους πόρους του Δήμου σε έργα βιτρίνας, αδιαφορώντας για τις υποβαθμισμένες γειτονιές.
7) Να μην πάρουμε θέση για την ιδιωτικοποίηση του νερού.
8) Να αδιαφορήσουμε για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης και του Ι.Κ.Α., για την απομάκρυνση των δημόσιων υπηρεσιών, για την απομόνωση του Δήμου από τους βασικούς οδικούς άξονες και το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας
9) Να εξαρτήσουμε την πολιτική μας από οποιαδήποτε επιχειρηματικά, κομματικά ή ιδιωτικά συμφέροντα.
10) Να υιοθετήσουμε τη λογική «ο Δήμος κοιτάει τη δουλειά του και δεν παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα, ακόμα και όταν αφορούν την πόλη και τους ανθρώπους της».
Ψηφίζουμε ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας, δίνουμε τη δύναμη στους δημότες

Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση
ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας