Σελίδες

About

21 Ιουνίου 2014

Η απόλυτη αποτοξίνωση: 13 πανεύκολα tips για να «καθαρίσετε» το σώμα σας ΤΩΡΑ

Η απόλυτη αποτοξίνωση: 13 πανεύκολα tips για να «καθαρίσετε» το σώμα σας ΤΩΡΑΗ δίαιτα και η διατροφή δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο μπορείτε να κάνετε. Όμως υπάρχουν κάποια tips που αν τα ακολουθήσετε τότε σίγουρα θα καταφέρετε να αποτοξινωθείτε με ασφάλεια χωρίς να "τρελάνετε" το σώμα σας από τις απότομες αλλαγές.

Κορυφαίοι επιστήμονες προτείνουν 13 τρόπους που θα σας φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα και εμείς σας τους παρουσιάζουμε.

1. Νερό: Το σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό και χρειάζεται περίπου 6 έως 8 ποτήρια την ημέρα για να κρατηθεί ενυδατωμένο και να σας βοηθήσει να διώξετε τις τοξίνες.
2. Όχι σε αλκοόλ και ποτά με καφεΐνη. Όλα αυτά αφυδατώνουν το σώμα.
3. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επίσης, τρώτε λιγότερο κρέας, γαλακτοκομικά και ζαχαρούχα τρόφιμα. Αυτό θα δώσει στο πεπτικό σας σύστημα ένα καλό... διάλειμμα.
4. Τρώτε πολλά λαχανικά και ολόκληρα τα φρούτα, ιδιαίτερα τα μούρα, τα αχλάδια, τα δαμάσκηνα και τα μήλα. Αποφύγετε τους χυμούς των φρούτων ώστε να μην καταναλώσετε πολύ ζάχαρη και έτσι θα διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας σταθερά.
5. Καταναλώστε ωμούς ξηρούς καρπούς, σπόρους, αβοκάντο και αχλάδια για να πάρετε τα απαραίτητα υγιή λίπη, τα οποία θα επιβραδύνουν την πέψη σας και θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια. Οι σπόροι Chia είναι εύπεπτοι και πλούσιοι σε Ωμέγα 3 και πρωτεΐνες.
6. Προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως πλιγούρι βρώμης και καστανό ρύζι, είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Παρέχουν φυτικές ίνες και ενέργεια κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης σας.
7. Προσθέστε στη διατροφή σας το τυρί cottage μαζί με προβιοτικά γιαούρτι και ποτά. Αυτά βοηθούν στο να δημιουργηθούν εκ νέου βακτήρια στο έντερο και συμβάλουν στο πεπτικό σύστημα.
8. Αν πίνετε πάνω από τέσσερα ποτά την ημέρα που περιέχουν καφεΐνη τότε σταδιακά θα πρέπει να τα ελαττώσετε. Μια εβδομάδα ή δύο πριν από την αποτοξίνωση θα πρέπει οπωσδήποτε να μειώσετε την κατανάλωσή τους για να μην αντιμετωπίσετε συμπτώματα στέρησης, όπως πονοκεφάλους και ευερεθιστότητα.
9. Για πρωτεΐνη, τρώτε περισσότερα όσπρια, συμπεριλαμβανομένων σόγια, ρεβίθια και φακές. Αν θέλετε να φάτε κρέας, βεβαιωθείτε ότι είναι ψάρι ή κοτόπουλο.
10. Ελαττώστε το αλάτι. Ακόμα κι αν δεν πρέπει να προσθέσετε αλάτι στο φαγητό σας, να ξέρετε ότι πολλά τρόφιμα έχουν ήδη υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.
11. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ζεστό νερό και φρέσκο λεμόνι. Δώστε στο σώμα σας λίγο χρόνο για να ξυπνήσει πριν το πρωινό. Το πεπτικό σας σύστημα θα σας λατρέψει για αυτό.
12. Επιλέξτε τρόφιμα που είναι πιο κοντά στην φύση. Αν δεν καταλαβαίνετε τον κατάλογο των συστατικών που αναγράφονται στα προϊόντα τότε να τα αποφεύγετε. Σκεφτείτε βιολογικά και το τι προσφέρει η φύση σε κάθε εποχή.
13. Γυμναστείτε. Η γυμναστική είναι ότι καλύτερο αλλά και το περπάτημα, η γιόγκα ή οι πιλάτες θα βοηθήσουν πολύ το σώμα σας.