Παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως 15-20 Ιουλίου
Παράταση μέχρι τις 15-20 Ιουλίου αναμένεται να πάρει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς έληγε στις 30 Ιουνίου. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι είναι η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε 12 δόσεις με πρώτη καταβολή στις 31 Ιουλίου.

Κατά τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα για ευχερέστερη αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς την εφορία. "Καυτός" μήνας αναμένεται να είναι ο Ιούλιος για 5 εκατομμύρια φορολογουμένους καθώς μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα θα πρέπει να πληρώσουν έως και 5 διαφορετικούς φόρους για τα εισοδήματα, τα αυτοκίνητα και τα ακίνητά τους.
Οι φορολογικές υποχρεώσεις θα πέσουν μαζεμένες για τα νοικοκυριά καθώς καλούνται να εξοφλήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου την πρώτη δόση του φόρου που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων αλλά και του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων που επιβάλλεται για πρώτη φορά σχεδόν σε όλα τα ακίνητα, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο πολυτελείας.
Όσοι δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις μπορούν να εξοφλήσουν όλους τους φόρους σε 12 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 15 ευρώ. Ουσιαστικά υπάγονται στην πάγια ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ  Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΛΗΓΕ ΣΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ.