Σελίδες

About

25 Ιουλίου 2014

Η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών...


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου, σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβουλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη, τη Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς, θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014.

Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου. Το έργο ανεβαίνει σε συμπαραγωγή της Highway και της Λυκόφως με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση – Απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μπακόλας, Επιμέλεια κίνησης: Δήμητρα Κρητικίδη, Επεξεργασία κειμένου: Ο
μεταφραστής και οι ηθοποιοί της παράστασης, Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου.
Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας.
Λίγα λόγια για το έργο
Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.
Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό 18 €.
Μειωμένο 15 ευρώ (Φοιτητικά, άνω των 65, έως 18 ετών, ΑΜεΑ, Σύλλογοι, ομαδικά) 15 ευρώ.
Ανέργων 12 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων στα Γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών: 15 ευρώ.
(Πληροφορίες στο τηλ. 2382084381).