Σελίδες

About

29 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ‏

ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΕΡΕΥΝΗΤΗ - ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗ

- Θα πραγματοποιούνται Δίωρα Σεμινάρια Κρητικών Χορών κάθε μήνα στην Αναγνωρισμένη Σχολή Χορού από το κράτος : "Χορομάθεια".
- 1o Σεμινάριο : Σάββατο 18 Οκτωβρίου ,ώρες 18:00 - 20:00.
Εθνικής Αντιστάσεως 18 ,Γιαννιτσά [Έναντι Αστυνομίας].
Πληροφορίες - Συμμετοχές :23820 21210 - 6972414038.
Κόστος συμμετοχής : 15 euro ανά άτομο.
Προσκαλούμε όλους όσους αγαπάνε την Κρητική μουσικοχορευτική παράδοση, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Εδώ και 20 χρόνια ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο για να ανεβάσω το επίπεδο στην κρητική χορευτική έκφραση.
Επιθυμώ να καθιερώσω σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού μόνιμες συνεργασίες με αξιόπιστους Πολιτιστικούς Φορείς όπως την Σχολή Χορού "Χορομάθεια"για να διδάξω με σωστές προϋποθέσεις την τέχνη και την ιστορία των κρητικών χορών προς όφελος πολλών ανθρώπων οι οποίοι αγαπάνε την κρητική μουσικοχορευτική παράδοση ανεξάρτητα από την καταγωγή τους.
Σε αυτό τον κύκλο διδασκαλίας,ο ενδιαφερόμενος θα διδαχτεί χορούς από ολόκληρη την Κρήτη,αυτοσχεδιασμούς-φιγούρες,θα γνωρίσει την κρητική παραδοσιακή μουσική,τους καλλιτέχνες,την μαντινάδα,τα μουσικά όργανα και το σημαντικότερο θα μάθει να εκφράζει την ψυχή του μέσα από τον κρητικό χορό.

ΟΡΑΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ - ΣΤΟΧΟΙ
Όραμά μου είναι να διαδώσω και να προβάλλω την ιστορία και την τέχνη του κρητικού χορού σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η πρόταση μου απευθύνεται σε πολιτιστικούς φορείς - συλλόγους -σχολές χορού - χορευτικές ομάδες που επιθυμούν τα μέλη τους να εντρυφήσουν στην τέχνη και ιστορία του κρητικού χορού.

Η μεθοδολογία στην διδασκαλία έχει στόχο την ουσιαστική προσέγγιση της έννοιας της παράδοσης σε πολλές πτυχές της.Στον χορό πρώτα από όλα,την φιλοσοφία του κρητικού χορού,την μουσική,τον στίχο,τους καλλιτέχνες,την ιστορία και πολλά άλλα.
Διδάσκονται πάνω από 20 χοροί που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη,πολλές παραλλαγές των χορών,πολλές φιγούρες και αυτοσχεδιασμούς και τον τρόπο δημιουργίας αυτοσχεδιασμών.
Δίνουμε στον μαθητή μία κατεύθυνση η οποία θα τον βοηθήσει να κατανοήσει την ουσία της έκφρασης του κρητικού χορού και της μουσικής και ανάλογα το ταλέντο και την προσωπική του προσπάθεια θα εξελιχθεί.
Ο χορευτής θα διδαχθεί χορούς οι οποίοι έχουν προκύψει μετά από επιτόπια καταγραφή και έρευνα.Άρα θα έρθει σε επαφή με την αλήθεια και την ουσία που κρύβουν οι κρητικοί χοροί.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι προς εκπαίδευση μπορεί να είναι:
α. μαθητές κάθε ηλικίας - εθνικότητας - χορευτικού επιπέδου κρητικών χορών, αλλά και με γνώσεις (σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο) σε άλλα είδη χορού.
β. χοροδιδασκάλους με γνώσεις και εξειδίκευση σε οποιοδήποτε είδος χορού ή χορών (ελληνικών, ευρωπαϊκών, latin, και οποιοδήποτε άλλων). Στόχος μου είναι η δημιουργία καταρτισμένων και εμπνευσμένων χοροδιδασκάλων οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις που θα αποκτήσουν στις χώρες διαμονής τους. Τελικός σκοπός είναι η αναβάθμιση και της τέχνης του κρητικού χορού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιάννης Μεγαλακάκης 
Ερευνητής - Χοροδιδάσκαλος Κρητικών Χορών
gmegal@hotmail.com