Σελίδες

About

29 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON-LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ‏

«ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ»


Με σταθερή πίστη στην αναμορφωτική δύναμη της παιδείας, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» συμβάλλει δυναμικά στο πολύτιμο έργο του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο, που αναλαμβάνει με αγάπη και σεβασμό τη μόνιμη και μακροχρόνια φροντίδα, μόρφωση, στέγη και ψυχολογική υποστήριξη ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών.
Αυτή τη σχολική χρονιά, τα παιδιά που φιλοξενούνται από το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια νέα εκπαιδευτική εμπειρία και να βαδίσουν το δρόμο προς τη γνώση, με σύμμαχο το πρώτο δωρεάν on line Οικουμενικό Σχολείο.

Αναγνωρίζοντας την αξία της αποστολής του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού», που εργάζεται αδιάκοπα για να παρέχει παιδική προστασία και μέριμνα χωρίς ιδρυματικό χαρακτήρα, το Οικουμενικό Σχολείο προσφέρει εντελώς δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr, τις εκπαιδευτικές του υπηρεσίες σε όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας και εκπαιδευτικής βαθμίδας. Οι μαθητές του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» θα έχουν τη δυνατότητα 24ωρης πρόσβασης σε περισσότερα από 40.000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο για τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις, για όλα τα μαθήματα, όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. και Ε.Μ.Π.), καθώς και σε μια πληθώρα σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων που μετατρέπουν τη μάθηση σε παιχνίδι.

Η ιδέα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» γεννήθηκε μέσα από την κοινή πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Στόχος του Οικουμενικού Σχολείου είναι η προαγωγή μιας «Εκπαίδευσης για όλους, χωρίς όρια», μέσω της παροχής καινοτόμων εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Έχοντας ήδη βρει θερμή ανταπόκριση από χιλιάδες μαθητές, γονείς και δασκάλους, σε όλη την Ελλάδα, το πρώτο δωρεάν Οικουμενικό Σχολείο, ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας, συναισθάνεται τα προβλήματά της και προσπαθεί με το εκπαιδευτικό του έργο να στηρίξει τις ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά
ομάδες. Μέσω της πρωτοποριακής εκπαιδευτικής του πλατφόρμας, προσφέρει ελεύθερη, 24ωρη πρόσβαση σε 10.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video, καθώς και σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός, κ. Ιωάννης Κρόκος, συνιδρυτής του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» και Διευθυντής Σπουδών του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ δήλωσε:

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που θα είμαστε φέτος κοντά στα παιδιά που φιλοξενεί το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο, ένας φορέας που χαρίζει μια αληθινή οικογένεια και μια ζεστή αγκαλιά σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στον αγώνα για τη διασφάλιση της ευημερίας αυτών των παιδιών, ανοίγοντας νέους, πιο ευχάριστους και πιο δημιουργικούς δρόμους προς τη γνώση και τη μάθηση, ώστε κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα ταλέντα του και να χτίσει ένα όμορφο μέλλον».

Η Πρόεδρος του Σωματείου «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», στο Φίλυρο, κ. Ζωή Δανιηλίδου δήλωσε:

«Τα μέλη του Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, οι συνεργάτες επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, σας συγχαίρουν και σας εύχονται πολλή επιτυχία για την πρωτοποριακή αυτή προσφορά στον τομέα της γνώσης και της μάθησης που προσφέρει σημαντικά εφόδια για τα παιδιά μας. Η χαρά τους και η επιμόρφωση αυτή πιστεύουμε πως θα είναι κίνητρο για την πρόοδο των παιδιών, την πνευματική και την σωστή ένταξή τους στον σημερινό στεγνό απρόσωπο «πολιτισμό».

Τα Ελληνόπουλά μας, αξίζουν να συμμετέχουν ενεργά στην ανύψωση του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου της πατρίδας μας, που πάντα θα πρωτοπορεί στον παγκόσμιο πολιτισμό και θα δείχνει πάντα το δρόμο της «σοφίας» στην Οικουμένη.

Συγχαρητήρια θερμά για την έμπνευση και την πρωτοβουλία και ευχόμαστε υψηλή απόδοση της ωραίας αυτής προσπάθειας και πρέπει να είμαστε όλοι εμείς μαζί με τα παιδιά μας, στηρίζοντας την σύγχρονη εκστρατεία για τη γνώση».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.