Σελίδες

About

16 Φεβρουαρίου 2015

ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΨΑΡΕΛΛΟ ΟΙ ΧΟΡΩΔΟΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Ένα ευχάριστο αποκριάτικο απογευματινό με αμείωτο κέφι και πλαισιωμένο με μουσική, όχι μόνο της εξαίρετης ορχήστρας αλλά και των χορωδών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 15-2-2015  στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών.
Ήταν κατά κοινή ομολογία άλλη μια πετυχημένη εδήλωσή τους, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός να πραγματοποιείται κάθε χρόνο αυτή τηνπερίοδο.
Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος της Χορωδίας κ. Βασίλης Τραούδας, αναφέρθηκε στις χορωδιακές Συναντήσεις και Φεστιβάλ που συμμετείχε η χορωδία σε διάφορες πόλεις με το απαιτητικό μουσικό έργο"Καπετάν Μιχάλης", με αποκορύφωμα την κοινή παρουσία τον Σεπτέμβριο του 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την εκεί Δημοτική Χορωδία υπό την διεύθυνση του ακούραστου και φιλότιμου μαέστρου της Δημ. Καμπούρογλου, με την συνοδεία και του διεθνούς φήμης κιθαρίστα, Γιάννη Ανδρόνογλου.
 Αυτή την περίοδο οι χορωδοί της μαθαίνουν ενορχηστρωμένα μουσικά κομμάτια του Κ. Σαμψαρέλλου, ενός μουσικού που άφησε την σφραγίδα του στη πολή των Γιαννιτσών και σ'αρκετές γενιές δίδαξε μουσική, ειδικά κατά την περίοδο που ήταν καθηγητής μουσικής στο Γυμνάσιο Γιαννιτσών. Πρός τιμή του στις 18 και 19 Απριλίου 2015 στα Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από κοινού με τις Χορωδίες της Καλαμαριάς και της Ζακύνθου και στην Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2015.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Γιαννιτσών, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου του Δήμου Πέλλας, που πάντα συμπαραστέκονται στις ανάγκες της Δημοτικής Χορωδίας.