Σελίδες

About

19 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΚΙΛΕΛΕΡ‏


Στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Κιλελέρ έδωσε το δικό της παρόν και η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας

Με την μαζική συμμετοχή αγροτών από ολόκληρη τη χώρα, εργαζομένων, αλλά και νεολαίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, το μεγάλο συλλαλητήριο στο Κιλελέρ, που διοργανώθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στο συλλαλητήριο το δικό της δυναμικό παρόν έδωσε για μια ακόμη χρονιά και η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας. Συμμετείχαν σ’αυτό αντιπροσωπείες από δεκάδες Ομοσπονδίες Αγρ.Συλλόγων, Πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Συλλόγους, Συντονιστικές Επιτροπές Αγωνιστικών Μπλόκων, όπως επίσης και πολλά Σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, σπουδαστών κύρια από τη Θεσσαλία.
Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ. Επίσης παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Μωραΐτης.
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης έγιναν ομιλίες, ενώ υπήρχε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μουσικά συγκροτήματα της περιοχής.
Στο χώρο δέσποζαν τα πανό των διαφόρων Αγρ.Συλλόγων & Φορέων που συμμετείχαν, όπως της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας με το σύνθημα «Εργατιά - Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», άλλα πανό με συνθήματα : «Το εμπάργκο της Ρωσίας δεν θα το πληρώσουν οι αγρότες», «Όχι στη νέα ΚΑΠ που μας ξεκληρίζει», «ΕΛΓΑ κρατικός - Κάλυψη ζημιών 100%». Επίσης ξεχώρισαν τα πανό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που έγραφε «Τιμάμε τα 105 χρόνια από το Κιλελέρ, διδασκόμαστε από την ιστορία» και του ΕΚ Λάρισας που ανέφερε «Κοινή πάλη εργατών - αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ - κυβερνήσεων - κεφαλαίου». Επίσης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας «Κάτω τα χέρια από τους αγρότες - Όχι στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς», κ.α.
Το αγροτικό συλλαλητήριο του Κιλελέρ χαιρέτισε από το ΠΑΜΕ ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας Τάσος Τσιαπλές σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα : «…τα προηγούμενα χρόνια οι ταξικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες με τις δυνάμεις της μικρομεσαίας αγροτιάς που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ. Σήμερα δεν φτάνει η κοινή δράση. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε σε πιο στέρεες βάσεις τη συμμαχία μας, με κοινό πλαίσιο αιτημάτων και γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα τους. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ίδιο το χέρι που κλέβει τον πλούτο που εμείς παράγουμε και αντί να ικανοποιούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, αυτός ο πλούτος μετατρέπεται σε υπερκέρδος».

Από μέρους των Κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Αγγέλου, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, ο οποίος τόνισε ότι : «οι κτηνοτρόφοι πετάγονται έξω από την παραγωγή, προς όφελος των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Βοηθούν σ’αυτό οι πετσοκομμένες & απλήρωτες εξισωτικές, οι απλήρωτες για μήνες παραγωγές γάλακτος & οι πολύ χαμηλές τιμές από τους γαλακτοβιομήχανους, οι ζημιές από την ευλογιά & τον καταρροϊκό πυρετό, το κόστος των ζωοτροφών, κλπ. Και στην Πελοπόννησο τα βασικά προϊόντα μένουν στα αζήτητα, καθώς η διάθεση των προϊόντων είναι στα χέρια λίγων μονοπωλίων. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι είναι αναγκαία η πάλη για μια άλλη οικονομία, την οικονομία του λαού», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «το δίκιο θα νικήσει».

Η κεντρική ομιλία από τη Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων έγινε από τον Βαγγέλη Μπούτα ο οποίος τόνισε :
« Από τον τόπο θυσίας των Θεσσαλών κολίγων στέλνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα. Πριν από 105 χρόνια οι κολίγοι είχαν απέναντι τους τσιφλικάδες που τους είχαν σαν δούλους, να δουλεύουν για να τους πετάνε ένα ξεροκόμματο για να μην πεθάνουν από την πείνα. Στις μέρες μας, η γη που με τόσους αγώνες και πολύ αίμα απέκτησαν οι πρόγονοι μας, «φεύγει» πάλι από την κατοχή αυτών που την καλλιεργούν και περνάει ξανά στην ιδιοκτησία λίγων καπιταλιστών που στήνουν μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις - καπιταλιστικές επιχειρήσεις.
Φροντίζει για αυτό η ΚΑΠ της ΕΕ την οποία με συνέπεια και πολύ ζήλο εφαρμόζουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας. Αυτή την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ παλέψαμε με τους αγώνες μας οι μικρομεσαίοι αγρότες τα τελευταία 35 χρόνια. Είναι πλέον καθαρό. Αν με την οργάνωση της πάλης μας, τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τον αγώνα μας, δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε την ΚΑΠ, την καπιταλιστική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, θα σωθούμε. Αν δεν θα καταφέρουμε, θα χαθούμε. Αυτό τον αγώνα σωτηρίας θα τον συνεχίσουμε.
Ξέρουμε ότι πολλοί και μέσα στον αγροτικό κόσμο περιμένουν, έχουν την ελπίδα ότι με τη νέα κυβέρνηση κάτι καλύτερο μπορεί να έρθει. Όμως εμείς, που ξημεροβραδιαζόμαστε στους δρόμους του αγώνα, τους λέμε: Η ελπίδα για την επιβίωση μας, βρίσκεται στη συνέχιση και την ένταση της αγωνιστικής δράσης. Τους λέμε: Καμία επανάπαυση, καμία αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν δέσει χειροπόδαρα. Η νέα κυβέρνηση μπορεί να καλλιεργεί ελπίδες για λύσεις των προβλημάτων, να δίνει υποσχέσεις και ταξίματα, αλλά την ΚΑΠ της ΕΕ δεν την απαρνιέται, θα συνεχίσει να την υλοποιεί και ''όποιον πάρει ο Χάρος''. Εμείς πρέπει να κρίνουμε αυτή την κυβέρνηση όπως και την προηγούμενη, από τις πράξεις της απέναντι σε αυτά που χρειαζόμαστε και όχι από τα παραπλανητικά λόγια».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας τόνισε, ότι «ο ηρωικός αγώνας των κολίγων της Θεσσαλίας αποτελεί παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς».