Σελίδες

About

21 Απριλίου 2015

Συνάντηση του βουλευτή κ. Σηφάκη Ιωάννη με την προϊσταμένη του καταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας Μαρίνα Παππά για τον παγετό σε βερύκοκα και δαμάσκηνα και άλλες καλλιέργειες

Την Δευτέρα 20 Απριλίου ο βουλευτής Ν. Πέλλας Γιάννης Σηφάκης επισκέφθηκε το περιφερειακό υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βεροίας όπου συναντήθηκε με την προϊσταμένη του Κα Μαρίνα Παππά. Η κα Παππά ενημέρωσε τον κ. Σηφάκη σε ότι αφορά τις καταστροφές σε καλλιέργειες από πλημμύρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις κατά το έτος 2014.
Τα πορίσματα είτε κοινοποιήθηκαν είτε βρίσκονται στην πορεία της κοινοποίησης.
Όσο αφορά τις ζημιές από παγετό σε δαμάσκηνα και βερίκοκα η Κα προϊσταμένη διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και πολύ σύντομα θα ληφθεί απόφαση για να γίνουν δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς και να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό για την εξατομίκευση των ζημιών.
Ο βουλευτής επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την ριζική τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να καλύπτονται όλες οι ζημιές σε όλα τα στάδια και από όλα τα καιρικά φαινόμενα και το αυξημένο ασφάλιστρο να καλύπτεται κατά 50% από το Δημόσιο.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΓΕΚΟΣΑ Αντώνης Τσιρόπουλος, ο Κώστας Νικολαϊδης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης.