Σελίδες

About

22 Μαρτίου 2016

ΕΡΓΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΔΙΑ

Έργο τμηματικού καθαρισμού του Λουδία ύψους 600.000,00 €


Το έργο με τίτλο «Καθαρισμός ανάντι περιοχής του Λουδία» πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ποταμός αντιμετώπιζε πρόβλημα από τη μείωση υδραυλικής διατομής λόγω της πτώσης δένδρων, στην πλειοψηφία τους, κορμών από λεύκες. Ο καθαρισμός αφορά κυρίως την απομάκρυνση αυτών καθώς, επίσης, των φερτών υλικών που βρίσκονται στην κοίτη του.


Το έργο, εκτός από την επιβλέπουσα υπηρεσία, παρακολουθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και αρμόδιος για τον Προγραμματικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού και αναβάθμισης των νερών του Λουδία, ο οποίος ξεκινά από Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, διέρχεται από την Πέλλα και καταλήγει στον Θερμαϊκό, με τεχνικές παρεμβάσεις για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη υδραυλική διατομή. Επιπλέον, το έργο θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. Άλλωστε, η σημασία της αντιμετώπισης των προβλημάτων – περιβαλλοντικά και πλημμυρικά – από ρυπογόνες δραστηριότητες είναι μεγάλη, διότι, η ποιοτική κατάσταση των νερών έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή αγροτικών προϊόντων Ημαθίας και Πέλλας με διατήρηση των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών».

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από την γέφυρα Κρύας Βρύσης και ανάντι του ΤΟΕΒ Σκυλιτσίου και Νησίου με κατεύθυνση την Ημαθία, συνολικού μήκους 8 χιλιομέτρων από την μία όχθη, συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 € ενώ, υπολείπεται
και η υλοποίηση έργου αντίστοιχου μήκους και από την απέναντι όχθη με επιπλέον 300.000,00 €.

Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί το τμήμα από το Μηδέν, το σημείο όπου βρίσκεται το Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο έως τις εκβολές του ποταμού στη θάλασσα.



-Τέλος-