Σελίδες

About

25 Ιανουαρίου 2019

Επικυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών .Τα σχολια δικα σας

Υπερψηφίστηκε η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από 153 βουλευτές σε σύνολο 300. Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «Ναι» δήλωσαν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης, η Κατερίνα Παπακώστα καθώς και ο Σταύρος Θεοδωράκης.


«Παρών» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Στη Βουλή δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δήλωσε κατά την ψηφοφορία «Όχι στην προδοσία».

Η ψήφος θεωρείται άκυρη, επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής προκαλώντας φωνασκίες και ύβρεις από τα έδρανα των χρυσαυγιτών.

«Ή θα σταματήσετε ή θα αποχωρήσετε από την αίθουσα», είπε ο Νίκος Βούτσης και υπογράμμισε: Αυτή η ψηφοφορία γίνεται για «ναι», «όχι», «παρών». Είπα να μπει μέσα ο κ. Μπαρμπαρούσης να προσμετρηθεί η ψήφος του. Ο βουλευτής είπε τελικά «όχι».

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος καταψήφισε τη συμφωνία, να υψώσει πανό στην αίθουσα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λαρίσης πρώην ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης ψήφισε «Όχι». Επίσης «Όχι» ψήφισε ο Κώστας Ζουράρις, βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο οποίος στην προηγούμενη ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είχε ψηφίσει «Ναι»