Σελίδες

About

24 Ιανουαρίου 2019

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Τζάκρη στα Γιαννιτσά - Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα


Από την επίθεση (πιθανότατα με μολότοφ) προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών που έσπευσε στο σημείο
Επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (23/1), όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος την ολομέλεια της Βουλής, μετά την επίθεση χθες στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη.
Άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (23/01) χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί
κάποιος. Κλιμάκιο της πυροσβεστικής έσπευσε άμεσα στο σημείο σβήνοντας τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις. Σύμφωνα με τις αρχές δεν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές. Άφαντοι παραμένουν οι δράστες οι οποίοι προσέγγισαν το σπίτι από την πίσω πλευρά του. Το σπίτι βρίσκεται στον αστικό ιστό των Γιαννιτσών.
"Δολοφονική χαρακτηρίζει με δήλωσή της στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την αποψινή επίθεση στο σπίτι της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη.
Καλεί, δε, "όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων".
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:
"Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.
Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.
Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.
Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων".
Ανακοίνωση εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας.
«Η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  Θεοδώρας Τζάκρη  είναι μια φασιστική, εγκληματική  πράξη, η οποία στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας. Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, και κάθε δημοκρατικός πολίτης, οφείλει να την  καταδικάσει κατηγορηματικά και έμπρακτα. Οι δράστες  της εμπρηστικής επίθεσης, πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, όμως, υπάρχει και ηθικός αυτουργός. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που οργάνωναν εκστρατείες εκφοβισμού εναντίον βουλευτών.  Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που τόσον καιρό τώρα, με συστηματικά ψεύδη, ακραία διχαστικό λόγο και κατηγορίες περί «αντεθνικής στάσης» εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, υποδαυλίζουν ένα κλίμα μίσους, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές μέρες της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες».
Ο κ. Φάμελλος, αφού καταδίκασε εκ μέρους της κυβέρνησης, απερίφραστα τα γεγονότα, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προβούν σε δηλώσεις καταδίκης. To περιστατικό καταδίκασε μέσω twitter και ο Αλέξης Τσίπρας με διαδοχικά tweets
Στην αρχή ήταν η στοχοποίηση βουλευτών με απειλητικά μηνύματα. Μετά με αφίσες. Ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου στο κοινοβούλιο. Για να καταλήξουμε στους εμπρησμούς σπιτιών των βουλευτών. Όσοι κάνουν πως δε βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν φέρουν τεράστια ευθύνη.
Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας. Το ελάχιστο που αναμένω από τον Κ. Μητσοτάκη & όλα τα κόμματα είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα.Να ξέρουν όλοι: Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει

357 people are talking about this