Σελίδες

About

27 Απριλίου 2020

Άρση περιοριστικών μέτρων: Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS

Χωρίς την υποχρέωση αποστολής SMS, θα μετακινούμαστε από τις 4 ή τις 5 Μαΐου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Δεν θα ισχύει ο περιορισμός των τετραγωνικών στα μικρά καταστήματα.

Στο περιεχόμενο του επικείμενου μηνύματος του πρωθυπουργού (την Τρίτη 28/04), για την άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το σχέδιο επιστροφής στην κανονικόητα εκτείνεται από αρχές Μαΐου έως το τέλος Ιουνίου.
Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι από τις 4 ή 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν αυτό ισχύει μόνο εντός του νομού που κάποιος διαμένει ή αν θα μπορεί να μεταβεί και στο χωριό του.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, είπε ότι οι περιορισμοί παραμένουν παραμένουν σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαΐου.
Ενδιαφέρον είχε και η αναφορά του κ. Πέτσα στα καταστήματα λιανεμπορίου, που θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου, χωρις όμως τον περιορισμό τετραγωνικών μέτρων(κάτι που έγινε στα σούπερ μάρκετ).
Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το άνοιγμα των εκκλησιών, περιλαμβάνεται στη δεύτερη φάση αποκλιμάκωσης και πρόσθεσε ότι υπάρχει σχέδιο και για το πότε θα επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες.