Σελίδες

About

30 Μαρτίου 2012

Συνεργασία της Θ. Τζάκρη για τις αμοιβές των εργαζομένων φέτος στα κονσερβοποιεία


Συνεργασία είχε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων κονσερβοποιείων, διαλογητηρίων και συναφών κλάδων κ. Ι. Πέντση και τον εκπρόσωπο της ΕΚΕ κ. Κ. Αποστόλου, με αντικείμενο τις αμοιβές των εποχιακά εργαζομένων στα κονσερβοποιεία κατά την φετινή περίοδο.

Η κ. Τζάκρη και η κ. Πέντση ενημέρωσαν τον κ. Αποστόλου ότι όπως προκύπτει από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που έχει υπογραφεί και από την ΕΚΕ, το κατώτατο ημερομίσθιο του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, μετά τις μειώσεις, ανέρχεται στα 26,18 €/ημέρα και το ωρομίσθιο στα 3,92 €/ώρα, ενώ το αντίστοιχο κατώτατο ημερομίσθιο για τον έγγαμο ανειδίκευτο εργάτη ανέρχεται στα 28,80 €/ημέρα και το ωρομίσθιο στα 4,32 €/ώρα.
Ο κ. Αποστόλου επιβεβαίωσε τα στοιχεία αυτά και δεσμεύτηκε ότι η ΕΚΕ θα τηρήσει τα νόμιμα όρια των αμοιβών και ότι δεν θα υπάρξει αμοιβή κάτω από τα όρια αυτά και οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι φημολογία.
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε επίσης για το θέμα αυτό και τον Γεν. Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Χάλαρη και ζήτησε την συνδρομή του για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας κατά την φετινή περίοδο στην Πέλλα.