Σελίδες

About

16 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Ν.Ε Πέλλας ΚΚΕ, για τη «παρουσία» της Χ.Α. στο Μνημόσυνο Ομαδικού Τάφου Γιαννιτσών


Για άλλη μια φορά η φασιστική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής , με αφορμή τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στη διάρκεια του μνημόσυνου των 114 Γιαννιτσιωτών , που εκτελέστηκαν ομαδικά το Σεπτέμβρη του 1944 από τους ΝΑΖΙ και τους έλληνες συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες πουλικούς ,  αντιστρέφει την πραγματικότητα.
Τσουβαλιάζει πρόσωπα , μπερδεύει γεγονότα , βρίζει με εμφυλιοπολεμικές εκφράσεις , ενώ με έναν ανιστόρητο τρόπο ρίχνει χολή απέναντι σε λαϊκούς αγωνιστές .

Δεν είχαν καμία θέση στο μνημόσυνο των θυμάτων . Είναι οι πολιτικοί απόγονοι των θυτών, των ταγματασφαλιτών που ματοκύλησαν τους Γιαννιτσιώτες αγωνιστές σε αγαστή συνεργασία με το Γερμανό φρούραρχο εγκληματία πολέμου Σούμπερτ .
Η επίκληση από τη δημοτική αρχή της δημοκρατίας και της εκλογής της Χρυσής Αυγής  στην Ελληνική Βουλή είναι υποκριτική . H αντίδραση της αντιπροσωπείας του Κόμματός και του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου με τη παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» ,  ήταν παραπάνω από επιβεβλημένη και πραγματική τιμή στην ιστορική μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Γιαννιτσών. Καμιά νομιμοποίηση στη συνείδηση των Γιαννιτσιωτών της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στον Ομαδικό Τάφο .
Ο λαός των Γιαννιτσών , ο λαός της Πέλλας πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Όσο και αν θέλει η Χρυσή Αυγή να δείχνει ότι είναι ενάντια στο σύστημα και ότι δρα για να υπερασπιστεί το λαό , δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο.
Κυνηγάει τους φουκαράδες που πουλάνε τα λαθραία προϊόντα , αλλά δεν κάνει λόγο για τους μεγαλοεισαγωγείς που τα φέρνουν λαθραία στη χώρα.
Μιλάει για τους έλληνες εργάτες , αλλά δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την άρση του Καμποτάζ , που έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία και με ζητήματα εθνικής άμυνας.
Καλεί τους εργαζόμενους να δουλέψουν στα χωράφια και τις επιχειρήσεις για ψίχουλα , ώστε να κερδίζουν ακόμα περισσότερο οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
Είναι ξεκάθαρο. Η Χρυσή Αυγή είναι μόρφωμα ναζιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό, απολύτως συστημικό, λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο σαν τους μπράβους της νύχτας. Είναι το όπλο του συστήματος , που εκπαιδεύεται στις πλάτες των μεταναστών για να χτυπήσει τους εργάτες, τους αγρότες , τους άνεργους , όσους αγωνίζονται και διεκδικούν.
Ο λαός της Πέλλας να τους βάλει στην άκρη. Να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία. Να παλέψει για την λαϊκή εξουσία και οικονομία , όπου με αποδέσμευση από την ΕΕ και  μονομερή διαγραφή του χρέους θα μπορέσει να δώσει λύση στα προβλήματα , που αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή οικογένεια .
Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ