Σελίδες

About

30 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Καρασμάνης : Πότε επιτέλους θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την ακαρπία και το χαλάζι ;

Ενώ για μια ακόμη χρονιά το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας υπέστη αισθητή κάμψη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξακολουθεί να
«κωφεύει» στις εκκλήσεις για άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους αγρότες, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την ακαρπία και τις χαλαζοπτώσεις της περασμένης άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού.
Αυτό υπογράμμισε σε σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ., κ. Γιώργος Καρασμάνης, προσθέτοντας πως, καθώς η χρονιά τελειώνει, δεκάδες χιλιάδες αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα εξακολουθούν και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ για τις χαλαζοπτώσεις και την ακαρπία.
Ούτε οι αγρότες, που κυριολεκτικά βρίσκονται σε απόγνωση, περνώντας «μαύρες γιορτές», αλλά ούτε οι βουλευτές που απηύθυναν για το εν λόγω θέμα ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν λάβει κάποια συγκεκριμένη απάντηση για το πότε και σε ποιο ύψος θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις, επισήμανε ο κ. Καρασμάνης.
Και τούτο, παρά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, παρά τις ομάδες εργασίας που συστάθηκαν, παρά τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στη Βουλή για αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και κάλυψης των συγκεκριμένων ζημιών και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι, το θέμα θα είχε διευθετηθεί από το περασμένο καλοκαίρι.
Φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προτιμά το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών διαρκώς να συρρικνώνεται. Φαίνεται πως την ικανοποιεί η νέα φετινή μείωση κατά 4,7% στο μέσο καθαρό αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας, που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat). Μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις στα 28 κράτη μέλη της Κοινότητας.
Έστω και τώρα στοιχειώδεις ευαισθησία και ανθρωπιά επιβάλλει να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, γιατί οι άνθρωποί αυτοί και οι οικογένειές τους περνούν δύσκολες μέρες συνοδευόμενες από ένα όργιο εξαπατήσεως και εμπαιγμού, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης